Sörenstam takker nei til å lede Europa

FAMILIEN FØRST: Annika Sörenstam ønsker å prioritere familien nå som hun har lagt opp, men ønsker å lede Europa en gang i fremtiden. (Foto: All Over Press)

Annika Sörenstam ønsker ikke å være kaptein i neste års Solheim Cup.

Sveriges tidligere verdensener har avslørt at hun har blitt spurt om å lede laget når neste utgave av Solheim Cup slår i gang i Colorado i 2013. Men etter å ha assistert som visekaptein for Alison Nicholas under fjoårets triumf på Killeen Castle, har hun innsett at hun ikke er klar for presset en rolle som kaptein medfører.

 

Sörenstam har fått to barn siden hun pensjonerte seg i 2008, og ønsker å prioritere familien først. På sin hjemmeside skriver hun:

 

- Etter å ha tenkt meg godt om har jeg bestemt meg for å takke nei til tilbudet om å være Europas kaptein i Solheim Cup i 2013. Solheim Cup har vært en viktig del av min karriere, og jeg håper at jeg en dag kan lede det europeiske laget. Men etter å ha jobbet med Alison Nicholas og hennes lag, ser jeg hvor mye jobb det kreves og hvor dedikert man må være for å være kaptein.

 

- Jeg kan ganske enkelt ikke tilby den nødvendige tiden som det europeiske laget og Solheim Cup-familien fortjener. Dette var definitivt ikke en enkel avgjørelse, og Solheim Cup vil alltid bety mye for meg. Jeg er sikker på at Ladies European Tour velger en flink kaptein, og jeg har tilbudt og hjelpe laget så mye jeg kan, men i en uoffisiell rolle.

 

Meg Mallon er forøvrig allerede valgt ut som amerikanernes kaptein.

 

Sörenstam driver et golf-akademi i Florida, og venter fortsatt på svar om hun og Jack Nicklaus skal designe den olympiske banen der OL i Rio skal spilles i 2016.

 

- Jeg kan ikke binde meg til noe før jeg vet hva som skjer i Rio. Siden avgjørelsen har blitt utsatt vil jeg ikke at Solheim Cup-komiteén skal sitte og vente på meg, sier Sörenstam. 

 

(Kilder: Espn.com/Golf Channel)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.