Sotra på norsktoppen

FULL OPPSLUTNING: «Alle» stilte opp da Sotra Golfklubb arrangerte Pink Cup. Ungdommene solgte svele og kaffe til ivrige golfere - fra venstre ser vi Eirik Tverlid, Ole Kristian Raa, Rune Bartnes, Andreas Rolland, Preben Mørner Bartnes og Sander Herfindal, med en sulten Marianne Rasmussen foran. FOTO: GEIR OLE TELLNES

Pink Cup er en landsdekkende golfturnering der alle inntektene går til brystkreftsaken. I 2010 ble Sotra Golfklubb best i landet med 42.713 innsamlede kroner til saken. Dette resultatet ble slått i år.

Lørdag 4. juni gikk turneringen av stabelen, med 47 deltakere. Tilsammen ble det denne gang samlet inn godt over 45.000 kroner på forskjellige aktiviteter, og med denne summen seiler Sotra Golfklubb opp som storfavoritt til å bli beste norske klubb for andre år på rad.

- Medlemmene i Sotra Golfklubb har en egen evne til å stille opp for nettopp denne saken. Ikke minst fordi baneeier og klubbens «mor» Olaug Evanger så sent som i fjor gikk gjennom en vellykket brystkreftoperasjon. I tillegg har klubben flere medlemmer i samme kategori, forteller Reidar Sakseide, turneringsleder i klubben til BA.

Denne spesielle lørdagen kostet det penger uansett hva man foretok seg på banen. Startkontingenten gikk i sin helhet til saken. Fikk du en birdie på et hull måtte du ut med minst 20 kroner. En eagle kostet enda mer, og hadde det kommet en hole in one ville det svidd i lommeboken.

I tillegg ble det for første gang i historien krevet inn parkeringsavgift foran klubbhuset, og du måtte betale bompenger for å få gå over utløpet av Kolltveittunnelen på vei fra hull to til hull tre.
På hull syv var det rigget opp en stand hvor det ble solgt sveler og kaffe. Dette ble et naturlig pusterom for mange, ikke minst fordi man der kunne få kjøpe et utslag fra to av klubbens beste spillere, på banens vanskeligste hull. Det var ikke få som benyttet seg av den muligheten.

På en uhøytidelig sammenkomst etter turneringen var en auksjon det store høydepunktet. Og tusenlappene satt løst når gaver fra næringslivet på Sotra skiftet hender.
I tillegg har startkontingenten på de nærmeste kluibbturneringene før og etter Pink Cup gått til kreftsaken, slik at Sotra Golfklubb når alt er gjort opp kan sende avgårde en sjekk på et sted mellom 45 og 47 tusen kroner.

- Skulle noen andre klubber i landet slå den, så bøyer vi medlemmer i Sotra oss i støvet, sier Reidar Sakseide.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.