Spansk stortalent funnet drept på golfbanen

Spansk stortalent funnet drept på golfbanen

Celia Barquin Arozamena hadde en lovende golffremtid foran seg. Mandag ble hun funnet drept på golfbanen. (Foto: EGA)

En mann er tiltalt for drap etter at 22 år gamle Celia Barquin Arozamena ble funnet død på Coldwater Golf Links i Iowa mandag. 

Barquin var regnet som et av de fremste talentene i spansk kvinnegolf: I sommer vant hun European Ladies’ Amateur Championship, og hun var kvalifisert for majorturneringene Women’s British Open og U.S. Women’s Open neste år. Hun ble kåret til Iowa State Universitys beste utøver i fjorårssesongen, og hun var klar for andresteget av LPGA Tour-kvalifiseringen. Dette semesteret skulle hun etter planen fullføre universitetsgraden sin som sivilingenioør.

Mandag ble hun funnet død på golfbanen. 

Politiet i Ames i Iowa melder at de rykket ut etter et funn av en golfbag midt ute på golfbanen. Kort tid etter fant de Barquin. Politiet skriver at hun har blitt overfalt og drept, og en 22 år gammel mann har i ettertid blitt siktet for drapet. Mannen er en kjenning av politiet og er dømt for vold og trakassering tidligere.

– Vi er alle helt knust. Celia var en vakker person som var elsket av alle hennes lagkamerater og venner, sier Christie Martens, trener for Iowa States golflag i en offisiell uttalelse.

Barquin kommer til å bli hedret av universitetet under en fotballkamp på lørdag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.