Spenn deg fast

HVORDAN ER HAN DENNE GANGEN? De fleste golfinteresserte lurer på hvordan det står til med svingen til Tiger Woods om dagen. (Foto: Harry How, Getty Images)

Det handler om mye denne uken, men mest av alt handler det om Tiger Woods.

Tiger gjør et nytt comeback denne uken, selv om det ikke var lange avbrekket denne gangen, men spørsmålene er minst like mange nå som før Masters. Eller før The Players Championship, for den saks skyld, som gikk av stabelen uken etter at han misset cuten i Quail Hollow Championship. Han måtte trekke seg fra Players på grunn av en nakkeskade, men like bekymringsfullt var slagene som gikk i øst og vest - tilsynelatende uten kontroll.
Ny verdensener?
Nå står Memorial Tournament for døren, Jack Nicklaus' turnering, og Tiger står igjen i fare for å miste førsteplassen på verdensrankingen til Phil Mickelson. Og apropos Mickelson: han sliter litt, han også. Han misset cuten sist helg i Crowne Plaza Invitational, og det er ingen underdrivelse å si at også han ikke er helt venn med driveren sin.
Og snart er det US Open...
Spørsmålet er om de finner ut av problemene sine i tide, men uansett hvordan de gjør det, vil rampelyset være rettet mot dem. Tiger har vunnet Memorial fire ganger tidligere, senest i fjor.
Sterkt startfelt
Men Jack Nicklaus er også vertskap for en rekke andre spennende spillere denne uken. Rory McIlroy er tilbake på amerikansk jord igjen etter The Players, McIlroy som imponerte alle med å knuse verdenseliten på sisterunden i Quail Hollow Championship. Jim Furyk er en spiller å se opp for. Furyk har vunnet to ganger allerede på PGA-touren, og han har en seier fra Memorial tidligere (2002) i tillegg til fire topp ti-plasseringer i samme turnering. Han liker seg på Muirfield Village.
Det samme kan trygt sies om Kenny Perry, som har tre seirer å se tilbake på fra turneringen. Ernie Els vant i 2004, i tillegg til at han har to seirer allerede i sesongen, tre hvis vi regner med Tavistock Cup.
Det er uansett trygt å kalle helgens kommende turnering for en av de mest spennende så langt i år. Det er bare å spenne seg fast.
Norskgolf.no holder deg oppdatert.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.