Spennende innspurt på Mørk

NORGESCUP: Torbjørn Sebastian Berg Johansen spiller inn til seier på Hull 18. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Det ble en spennende avslutning på Continental Open på Mørk Golfklubb søndag. 

Nina Jordal Offenberg fikk konkurranse av Karianne Hillås i dameklassen. I herreklassen sto kampen mellom Torbjørn Sebastian Berg Johnasen fra Askim og Tor Erik Ullberg Knudsen fra Oslo GK.

- I dag var det deilig å spille, sa  Tor Erik Knudsen mens han stod og ventet på at lederballen fra igår skulle spille seg inn på hull 18 på Mørk.

Mye vind og urolig "av- og -på-Vær" plaget ikke Oslo-gutten som spilte strålende og kunne notere seks birdies på de første ni, syv totalt og resten par. Flyten holdt hele runden som han til slutt gikk på 65 slag. Men dette skulle alikevel ikke holde til seier. Torbjørn Johansen som lå på andreplass etter første runde holdt roen, prikket også inn syv birdies og fullførte på to under par. Tilsammen spilte han - 7 og vant foran Knudsen og Kenneth Svanum, Vestfold GK som delte andreplassen på - 5.

Christoffer Carlsen som gikk seks under igår og Tobias Gressum Pettersen hadde begge en dårligere dag på jobben og endte på sjetteplass sammen med Fredrik Hansen Jullum, Losby og  Øyvind Hoelsveen Auale, Miklagard.

Askerjenta  Nina Jordal Offenberg ledet med to slag igår, gikk i dag fem over og det så lenge ut som om Karianne Hillås skulle greie å ta førsteplassen. Hun spilte best av jentene idag med 76 slag. Offenberg sin 78-runde holdt likevel løpet ut, og hun vant til slutt med tre slags margin på Hillås. Amatøren Cecilie Linjee Krefting fra Oslo GK endte ytterlige to bak.

 

Runde 1

Regnet holdt seg unna på Mørk i lørdag og ga fine forhold for fjerde runde i Norgescupen, Continental Open. Christoffer Carlsen og Nina Jordal Offenberg leder etter første dag med tilsammen 11 birdies.

Beste kvinne, Nina Jordal Offennberg (Asker GK) gikk en under par i dag, mens Christoffer Carlsen noterte seg for en runde på seks under. Carlsen, som forøvrig vant sesongstarten på Solastranden Golfklubb, var tett fulgt av Torbjørn Sebastian Berg Johansen fra Askim og Tobias Gressum Pettersen fra Borregaard som begge gikk fem under par. Kenneth Svanum fra Vestfold som ble beste amatør under ECCO-touren på Mørk  for to uker siden ligger foreløpig på en fjerdeplass.

I dameklassen ligger Tina Marie Brekke fra Nes Golfklubb 09 på annenplass, en over par, og Ida Othilie Bergli fra Losby deler tredjeplassen med Mathilde Lee Andresen fra Vestfold GK og Mørks egen pro, Karianne Hillås, Drøbak GK. Alle har gått fire over par.

I morgen starter 11 damer og 57 herrer  på andrerunden. Cuten for herrene gikk på + 6.

– Vi håper værgudene behandler oss bra i morgen og og holder regnet unna når spillerne slår ut kl 07.30, sier Peder Mørk til Norsk Golf.

Lederballene for damer og herrer starter henholdsvis kl 11. 00 og kl 11.10.

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.