Spenning til siste slag

MÅ HEVE SPILLET: Henrik Stenson er avhengig av å spille godt i helgens turnering for å komme med i FedEx-sluttspillet. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Derfor er helgens turnering på PGA-touren ekstra viktig.

Matematikken er rimelig enkel før denne helgens Wyndham Championship. Er du ikke inne blant de 125 beste på FedExCup-listen, får du ikke være med i sluttspillet. Det betyr ufrivillig fri i en måneds tid for de som faller utenfor.

Wyndham Championship er altså siste mulighet til å kvalifisere seg. Sluttspillet begynner med The Barclays neste uke.

Og utgangspunktet er enkelt. Er man utenfor topp 125, og man vinner ukens turnering, havner man innenfor topp 80. Ingen problem. Enhver spiller som er ranket mellom 126 og 142 vil også komme til sluttspillet med en topp ti-plassering.

Det er en del store navn som er avhengig av å spille godt denne uken for å komme med. Ta en titt på disse, for eksempel:

Henrik Stenson: Den høyreiste svensken er nummer 133 på poenglisten. Han har bare spilt 11 turneringer på touren i år.

Richard S. Johnson: Nok en svenske. Han er på 149. plass, men han har spilt bra i det siste.

Jeff Quinney: Han er nummer 127, hvilket egentlig er ganske godt gjort med tanke på at han misset sju av åtte cuter midtveis i sesongen. Han har også vært ganske ustabil etter det.

Mike Weir: Sesongen begynte bra med en delt sjetteplass i Bob Hope Classic, men siden har det vært dårlig med topp ti-plasseringer. Hans beste plassering siden mai var en delt 33. plass i Crowne Plaza Invitational. Han er nummer 126 på listen.

Brett Quigley: Han begynner den siste uken på 129. plass. Han har spilt bra den siste måneden. Han delte tiendeplassen i John Deere Classic, blant annet.

Det kommer til å bli en spennende uke i Greensboro, der spillerne kommer til å hoppe inn og ut av sluttspillslisten - sannsynligvis helt til det siste slaget er slått søndag ettermiddag.

P.S Henrik Bjørnstad er nummer 173 på FedEx-listen.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.