Spieths surrealistiske uke

FOR EN UKE: Jordan Spieth kommer neppe til å glemme uken han akkurat har lagt bak seg. (Foto: Darren Caroll, Getty Images)

Nå vet alle hvem Jordan Spieth (16) er.

Jordan Spieth fikk, som amatør, en solid porsjon oppmerksomhet før forrige ukes HP Byron Nelson Championship tok til. Da han klarte cuten, tok det av. Da han avanserte til en delt sjuendeplass etter den tredje runden, og hadde gode muligheter til å vinne - som amatør - tok det ytterligere av.

Surrealistisk
Nå snakker alle om Jordan Spieth. Selv om han avsluttet turneringen med en runde på to slag over par og falt ned til en 16. plass til slutt.

- Vi har brukt ordet "surrealistisk" omtrent tre ganger så mye som vi hadde brukt ordet i det hele tatt fram til nå, oppsummerte Jordans far Shawn etter at turneringen var over søndag kveld.

Jordan Spieth og Ryder Cup-kaptein Corey Pavin hadde den heftigste tilskuerskaren rundt seg på søndagens runde. Det sier ikke så rent lite.

- Jeg gikk opp til det fjerde hullet, og det så ut som om det var tusen mennesker bak ham, sa Jason Day - spilleren som til slutt gikk hen og vant turneringen. - Jeg snudde meg mot Blake Adams og sa: "Det er flere som følger den unge amatøren enn oss".

Lærdom
Hva mener så unge Spieth om alt som skjedde i forrige uke?

- Det var herlig å lære av alle jeg spilte sammen med, hvordan de både på og utenfor banen forberedte seg. Det var veldig fint å få en slik erfaring.

Shawn Spieth tror sønnen vil kunne se tilbake på opplevelsen og trekke lærdom av det meste.

- Alle han spilte med, spilte saktere. De var roligere. Jordan vet han må kanalisere energien på den måten for å fortsette å bli bedre og bedre.

Jordans mor Chris var også i ekstase etterpå.

- Det har vært fantastisk for familien vår. Rett og slett en fantastisk opplevelse, oppsummerte hun.

Kilde: pgatour.com
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.