Spill golf - få jobb

FINN FRAM KØLLENE: Golf er bra - på mange måter.

En studie viser at golfere lettere får jobb.

Fører du opp at du spiller golf på CV-en, er sjansen for å få jobb vesentlig høyere. Det skriver tidsskriftet "Du & Jobbet", ifølge en artikkel som er lagt ut på golf.se.
Tanken bak studiet, som er utført av Dan-Olof Rooth, var å undersøke om det var noen sammenheng mellom bra fysisk form og en arbeidssøkers muligheter og eventuelle suksess på jobbmarkedet.
Rooth kom fram til at søkerne som fortalte om sine idrettslige ferdigheter, hadde større sjanse for å bli kalt inn til intervju.
Undersøkelsen ble gjort på følgende måte: 8500 fiktive jobbsøknader ble sendt til ledige stillinger på markedet - nonfiktive stillinger. To av tre skrev at de holdt på med en eller annen form for idrettsaktivitet. Idrettene som imponerte mest, ifølge Rooths studie, var fotball og golf - ikke de mer kondisjonskrevende idrettene som løping og svømming.
- Fotball går for å være en sosial idrett, men det gjelder også for golf. Golf blir som oftest spilt sammen med andre. Det er den sosiale biten arbeidsgiverne setter pris på, mener Rooth.
Konklusjonen hans er altså at dersom man holder på med idrettslige aktiviteter på fritiden, så signaliserer det til potensielle arbeidsgivere at den som søker, har gode sosiale ferdigheter.
Det er altså ingenting å vente på.
Finn fram køllene.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.