Spilte golf i Oslo sentrum – stoppet av politiet

Spilte golf i Oslo sentrum – stoppet av politiet

Oslo-politiet la ut følgende beskjed på Twitter lørdag morgen. 

Noen ganger er golf-abstinensene så store at man bare MÅ ut og spille. Det var tilfellet for tre menn i Oslo sentrum natt til lørdag. Gleden varte imidlertid ikke så lenge.

Oslo-politiet skriver på sin offisielle Twitter-profil at tre unge menn slo baller nedover Rosenkrantz gate i Oslo sentrum, en av gatene som krysser Norges mest befolkede gate, Karl Johans gate.

Politiet lot seg ikke imponere av ferdighetene til spillerne, men heldigvis ble ingen personer truffet av slagene. 

Oslo-politiet skriver at mennene umiddelbart innså dumskapen og «la seg så flate at patruljen ble imponert». Golfsettene ble tatt i forvaring, og mennene ble bortvist fra sentrum.

Dermed ser det ut til at vi i Norsk Golf må oppdatere vår liste over tegn som tyder på at du er avhengig av golf. At man er villig til å ofre andres helse kun for å få terpet på svingen, kvalifiserer definitivt til en plass på listen.

Les: Avhengig av golf? Her er faresignalene! 

For andre som befinner seg i Oslo sentrum og plutselig skulle få et akutt behov for å spille golf, finnes det flere alternativer. Det er minigolfbaner både på Marienlyst, Grünerløkka og Torshov, og nylig åpnet utestedet «Oslo Camping», hvor du kan kombinere byturen med en minigolfrunde.

Les også: Har tatt (mini)golfen til Oslo sentrum 

Dersom du derimot bare ønsker å spille den originale versjonen av golf, er det kun Groruddalen Golfklubb og Oslo Golfklubb som ligger innenfor T-bane-nettet i Oslo.

Såkalt «Urban golf» har vokst i popularitet de siste årene, og spilles i ulike formater – men da under mer kontrollerte rammer enn det som var tilfelle i Oslo sentrum natt til lørdag. Sporten skal angivelig ha sine røtter helt tilbake til gatene i Edinburgh i 1741. I følge Good Magazine spilles Urban Golf i cirka 40 byer i hele verden, og rundene avsluttes ofte ved en lokal pub.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.