Spilte inn 15 millioner dollar

HOLDER KOKEN: Gary Player kan fremdeles spille golf, selv om han er 74 år gammel. (Foto: David Wahlberg, Getty Images)

"The Big 3" med oppvisningsgolf for veldedighet.

Jack Nicklaus, Arnold Palmer og Gary Player har satt mange rekorder i løpet av sine respektive karrierer. Men det som skjedde på The Olde Farm Golf Club torsdag vil bli vrient å toppe.

"The Big 3", som de blir kalt, spilte inn over 15 millioner dollar i The Big 3® for the Mountain Mission Kids, en 19-hulls scramble-turnering der de konkurrerte mot 19 andre lag estående av tre amatørspillere. Hensikten var å skaffe penger til Mountain Mission School.

The Big 3 vant konkurransen på ti under par. Det var tre slag bedre enn det beste amatørlaget, men den virkelige vinneren var Mountain Mission School. De litt over 15 millionene er det meste en golfturnering har klart å samle inn på en enkelt dag.

- Det som skjedde her i dag, er veldig spesielt. Dette er en historisk dag, sa PGA-boss Tim Finchem etterpå.

Jack Nicklaus var ikke mindre euforisk.

- Dette var spektakulært, sa han. Og Arnold Palmer stemte i.

- Det var et privilegium og en ære å være her i dag.

Mountain Mission School har huset og utdannet om lag 20.000 barn i løpet av skolens 87 år lange historie. Skolen lever utelukkende på private bidrag. 230 studenter i alderen 18 til 20 år bor der. I løpet av de siste årene har over 90 prosent av studentene som har gått ut av skolen, fortsatt videre inn i college.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.