Snøvær utsatte sesongåpninger

Snøvær utsatte sesongåpninger

HVIT GOLFPÅSKE: Ikke den golfpåsken på Østlandet man hadde håpet på. (Foto: Getty Images)

Kraftig snøfall rett før påske gjør at mange spillekåte golfere må smøre seg med litt ekstra tålmodighet. Men nå tiner det for fullt.

Torsdag forrige uke lavet snøen ned over Østlandet og Sørlandet.

Aftenpostens osloby.no varslet om kraftig snøfall tidligere den samme uken:

– Onsdag blir det skyet, muligens sludd eller snøbyger, med temperaturer på rundt null grader og forbigående oppholdsvær mot kvelden. Torsdag vil det bli temperaturer under null grader og nedbør, altså snø. Vi antyder at det vil komme mellom 10-30 centimeter, sa meteorolog ved Meteorologisk institutt, Arild Menzoni til osloby.no, og konkludrte med at dette nok vil redde påsken for de som vil gå skitur i marka - uten å tenke på oss stakkars golfere!

Vestfold og Sørlandet fikk det største snøfallet I Vestfold lavet det ned hele 50 centimeter snø torsdag, mens Sørlandet fikk opp mot 60 centimeter i ytre strøk. Østfold fikk på sin side rundt 30 centimeter.

Flere av banene på Øst-og Sørlandet har allerede enten åpnet, hatt preåpninger av banen eller åpnet sine treningsfelt.

Selv om det kraftige snøværet førte til at flere baner måtte stenge igjen, er de nå i ferd med å åpne igjen, en etter en.

Vi har de siste ukene kontinuerlig oppdatert oversikten over åpne baner i Norge. Klikk lenken under for å se vår oversikt.

Les også: Oversikt over åpne baner

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.