Spørck ble puttemester

BEST: Her senker Fredrik Spørck den avgjørende putten på det 16. hullet torsdag. (Foto: Jon Karlsen, NGF)

Borre-spilleren Fredrik Spørck kan med rette kalle seg best til å putte.

Torsdag ble det andre mesterskapet i putting arrangert på Borre Golfbane. 55 juniorer og seniorer, gutter og jenter, proffer og amatører, var i sving i nesten åtte timer - i pøsende regnvær - før vinneren til slutt ble kåret.

Borre brukte fire greener for å lage en 18 hulls puttingbane, som til dels var svært krevende.

I det innledende 54-hulls-slagspillet var Kristoffer Ventura den eneste som gikk under par (-1). Tolv spillere gikk direkte videre til matchspillet, mens de 24 neste kjempet om to plasser i kvartfinalen gjennom ett 18 hulls "Lucky Loser" slagspill. Ståle Mikkelsen fra Drammen og 14-årige Andreas Berg Halvorsen fra Larvik kom seg igjennom nåløyet. Og 14-åringen fortsatte å imponere. Han knuste Ventura 6&5 i kvartfinalen, mens Mikkelsen tapte 4&3 for Øystein Engevik.

I semifinalen ble det en ren brødreduell mellom sistnevnte og Magnus Engevik, der Øystein vant 3&2. I den andre semifinalen så det lenge ut til at Berg Halvorsen enkelte skulle stikke av med seieren, men Fredrik Spørck kom tilbake og vant til slutt i omspill på det 20. hullet.

Og da han var så godt i gang, vant han like godt finalen også - etter nok en sterk opphenting.

Spørck reiser snart til South Carolina, der han skal begynne å spille collegegolf. Michaela Gunhildrud fra Bærum ble beste jente på en 24. plass.

Her er topp ti:

1. Fredrik Spørck, Borre GK
2. Øystein Engevik, Bjørnefjorden GK
3. Magnus Engevik, Bjørnefjorden GK
4. Andreas Berg Halvorsen, Larvik GK
5. Kristoffer Ventura, Moss & Rygge GK
6. Stian Lund, Miklagard GK
7. Mikkel Bjerch-Andresen, Haga GK
8. Ståle Mikkelsen, Drammen GK
9. Oddvar Hjellegjerde, Haga GK
10. Petter Mikalsen, Stavanger GK

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.