Stabil Tiger fem bak Johnson & co.

BRA OG BEDRE: Tiger Woods ligger fem slag bak Dustin Johnson som hadde en kanonåpning på Pebble Beach. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods åpnet AT&T Pebble Beach National Pro-Am med en runde på fire under par. I et felt som scorer lavt deler Dustin Johnson ledelsen med tre andre spillere på ni under.

 

Ukens PGA Tour-turnering i Calfornia spilles på tre forskjellige baner: Pebble Beach, Monterey Peninsula og Spyglass Hill. Sistnevnte er den antatt vanskeligste av de tre, og det var her Tiger gikk sin første runde i hans sesongåpning på amerikansk jord. Med en -4 runde bestående av seks birdies, to bogeys og resten par er han på 15. plass, og leverte samtidig dagens fjerde beste score på Spyglass Hill. Kanskje viktigst for Woods var at han endelig viste stabilitet fra tee, og traff 85 prosent av fairwayene, 15 prosent bedre enn gjennomsnittet for feltet. Til tross for det solide spillet, følte han at han hadde mye mer inne.

 

- Jeg vet ikke om det er et bra eller dårlig tegn. Med så lave scorer som det er her så synes jeg at jeg kunne gått lavere enn jeg gjorde. Når det ikke blåser her så er banen ikke noe problem for gutta her. Jeg er ikke langt fra å notere meg for en lav score der ute, sa han i presseboksen etter runden.

 

Marginen opp til teten er på fem slag - Dustin Johnson, samt overraskelsene Charlie Wi og Danny Lee er alle ni under par. Johnson og Lee spilte Pebble Beach, mens Wi var på Monterey Peninsula. Bookmakerne gir ikke høye odds på Dustin Johnson-seier denne helgen, han er i ferd med å bli "prinsen av Pebble Beach".

 

Johnson vant turneringen i både 2009 og 2010, og ledet med tre slag her før avslutningsrunden av US Open for to år siden, hvor han rotet bort ledelsen med en avsluttende 82-runde. Johnsons eneste feilskjær på torsdag var et svakt utslag på det 12. par 3-hullet som landet i bunkeren og førte til bogey. To eagles og seks birdies gjorde det derimot ikke vanskelig å glemme den eneste bogeyen på scorekortet.

 

- Jeg har jobbet virkelig hardt de siste dagene med putteren og driveren, det betalte seg. Jeg har begynt å rulle ballen slik jeg ønsker å gjøre, forteller 26-åringen.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.