Stakkars, stakkars Garrigus

SUPERNEDTUR: Robert Garrigus hadde alt i sin hule hånd, men skuslet det vekk på det siste hullet. (Foto: John Sommers II, Getty Images)

Robert Garrigus kommer aldri til å glemme det han gjorde på det 18. hullet.

De fleste golfspillere har tenkt: "hvorfor gjorde jeg ikke det eller det eller det isteden?"

Spørsmålet kommer antaktelig til å hjemsøke stakkars Robert Garrigus, som hadde en hel golfverdens sympati sent søndag kveld, norsk tid, da han ledet med tre slag før det avsluttende hullet av St. Jude Classic. Alt han trengte å gjøre, var å slå et rolig sjuerjern til fairway, slå et nytt sjuerjern og legge seg opp, rulle seg inn på greenen og toputte - så ville seieren vært hans.

For rolig sving
Isteden slo han en rolig hybridkølle, men svingen ble for rolig, han trakk ballen med seg til venstre og rett ut i vannet. Følgelig måtte han droppe, men da han skulle gjøre akkurat det samme med droppen, slå den rolig opp på greenen, trakk han den ballen også med seg til venstre og rett inn i en treklynge. Dermed måtte han chippe seg ut i fairway.

Innspillet satte han på greenen, men han måtte toputte for en trippelbogey, hvilket betydde omspill mot langt mer meritterte spillere som Lee Westwood og Robert Karlsson.

Og hvem kan egentlig klare å legge en slik kollaps bak seg?

Ikke Robert Garrigus.

Så hadde han heller ikke mye hell med seg. Utslaget på det første omspillshullet, for øvrig det samme han akkurat hadde gjort sin triple fadese, så veldig bra ut, han var raskt nede og plukket opp peggen, men ballen skjøt fart i fariway og ut i roughen. Der la den seg til rette rett bak et tre. Garrigus hadde ikke en mulighet i verden til å nå inn, og måtte igjen chippe seg ut i fairway.

Hullkant
Derfra og inn gjorde han det meste rett, slo seg til greenen og til en putt fra tre-fire meter, og siden verken Westwood eller Karlsson hadde gjort birdie, kunne Garrigus faktisk ha reddet seg med videre. Men putten for par strøk hullkanten.

Dermed var eventyret over.

- Det er greit, sa en tapper Garrigus til pressen etter omspillet. - Jeg kommer til å ta med meg det positive som skjedde denne uken. Det kommer til å bli bra, sa han.

32-åringen kom inn i turneringen ranket som nummer 377 i verden. Han hadde ikke engang full PGA-status, og hadde aldri vært i nærheten av å lede en PGA-turnering før siste dag.

Trøsten er andreplassen er verdt nok dollar (litt over 600.000 red.anm) til at han trolig har sikret seg kortet før neste sesong. Men han kommer nok aldri til å bli kvitt demonene han skaffet seg på St. Jude Classics siste hull.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.