Stang ut for de norske gutta

FRUSTRERENDE: Knut Børsheim, her sammen med sin caddie, klarte ikke å rulle i noen putter i Sør-Afrika. Både han og Espen Kofstad er langt bak. (Foto: Privat)

Knut Børsheim og Espen Kofstad ligger langt bak etter første dag av Joburg Open.

Åpningsrunden av ukens Europatour-turnering i Sør-Afrika ble av det frustrerende slaget for våre to nordmenn. For mens Knut Børsheim ikke klarte å rulle i noen putter, fikk ikke Espen Kofstad gå mer enn seks hull før spillet ble avblåst.

 

Børsheim hadde tidlig starttid, og var først i gang av de to. Etter å ha åpnet med to strake par noterte han seg deretter for to bogeys på de tre påfølgende hullene. Knut hadde flere gode birdiemuligheter underveis, men ingen av dem ville i. 

 

- Dette er dagen da ingenting vil i. Dette går på humøret løs, kommenterte landslagstrener Øyvind Rojahn fra sidelinjen på Royal Johannesburg and Kensington Golf Club.


Les også: Vi fulgte Knut og Espen live!

 

Dagens eneste birdie skulle ikke komme før det siste hullet for Fana-golferen. Med +2 for dagen er han nede på delt 160. plass. Fredagens cut vil sannsynligvis ligge et sted mellom to og fire under par, og da er han avhengig av at flere av puttene finner veien ned i koppen.

 

- Skuffende pluss 2 i dag. Slo ballen veldig bra og gav meg selv mange gode sjanser. Dessverre var putteren iskald. Hadde fem stygge lip-outs. Nye birdiesjanser i morgen, og da sitter puttene, lover han.

 

En annen som blir avhengig av å snu en dårlig start blir Espen Kofstad. Det Knut brukte 18 hull på å klare torsdag, trengte Espen bare ett hull på å gjøre, men birdien på åpningshullet ble så fulgt opp av tre kjappe bogeys etter blant annet to treputter. Så ble spillet avblåst på grunn av tordenvær.

 

Etter nesten fem timers opphold i spillet var det omsider klart for spill igjen på en søkkvåt bane. Det siste Espen rakk å gjøre før dagen ble avsluttet var å gjøre dobbelbogey på det 6. hullet, etter å ha spilt seg ned i et vannhinder.

 

Med +4 etter 6 er han på 188. plass, men har fortsatt mange hull foran seg til å rette opp skadene.

 

Les også: Børsheim får selskap av Kofstad


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.