Stavnar tildeles idrettsstipend

Stavnar tildeles idrettsstipend

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Årets yngste spiller på europatouren, Madelene Stavnar (16), er blitt tildelt Vestfold fylkeskommunes kultur- og idrettsstipend på 25 000 kroner.

– Det er veldig gøy, det hjelper meg med min videreutvikling, sier Stavnar til NRK

Stavnar er ikke bare årets yngste utøver på europatouren, men også tidenes yngste europatour-spiller. Hun er tre år yngre enn Suzann Pettersen var da hun kvalifiserte seg til Ladies European Tour for første gang.

Stavnar mottar stipend sammen med Ask Jarl Tjøm (roing), Iver Johan Knotten (sykling), Hege Osdalen (metall- og smykkekunstner) og Linda Kvam (musiker).

– Årets tildeling er gått til de ypperste talentene i fylket, som med sine sterke prestasjoner og høye ambisjoner gjør dem til gode forbilder og ambassadører innen sine kunstuttrykk og idrettsgrener, sier Ellen Eriksen, leder av pris- og stipendkomiteen, i en pressemelding.

Stavnar har ifølge NRK et budsjett på 650 000 kroner på sin første europatour-sesong. Stavnar har misset cuten i sine tre første turneringer. Under forrige ukes Team Norway-samling på Borre GK sa Stavnar til Norsk Golf at hun føler seg stadig mer komfortabel i selskap med Europas beste spillere.

– Jeg føler at spillet nærmer seg. Jeg er ikke langt unna, sier Stavnar.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.