Stavnar ute med skadet skulder

Stavnar ute med skadet skulder

Madelene Stavnar går glipp av minst fire europatour-turneringer i sitt skadeavbrekk. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Madelene Stavnar (16), europatourens yngste spiller, må belage seg på en pause fra golfen på grunn av en skade i skulderen. Heldigvis blir går hun ikke glipp av mange turneringer.

Det opplyser hun om på sin Facebook-profil.

– Jeg blir ute i cirka tolv uker på grunn av en skade i skulderen. Heldigvis slipper jeg å operere, bare god, gammeldags hvile og trening. Dette er ikke noen morsom del av å være idrettsutøver, men jeg vil komme sterkere tilbake, og jeg har et fantastisk støtteapparat, skriver hun på sin Facebook-profil.

Les også: Madelene Stavnar om livet som golfproff

Norsk Golf får opplyst at skadeavbrekket sannsynligvis blir på ti til tolv uker – gjeldende fra 10. juli. Det betyr at Vestfold-jenta sannsynligvis bare kommer til å gå glipp av Scottish Open. Hun tar sikte på å være spilleklar til Andalucia Costa del Sol Open de Espana helt i slutten av september..

Det er i så fall bra timing, for da begynner også den travleste perioden i årets sesong.

Stavnar kvalifiserte seg i vinter til europatouren som den yngste norske spilleren noensinne. Etter en treg start på sesongen med tre missede cuter på rad, endte hun på en fin 36.-plass i Thailand i starten av måneden. Det gir henne en 100.-plass foreløpig på Ladies European Tours pengeliste. Det er topp-80 ved sesongslutt som automatisk fornyer rettighetene for neste sesong.

Stavnar har spilt inn 2340 euro i år. I fjor var det 18 307 euro som måtte til for å ende på den viktige 80.-plassen på pengelisten. Den var det for øvrig Stavnars klubbvenninne og Team Norway-kollega Tonje Daffinrud som sikret seg.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.