Steele med stålkontroll

FØRSTE SEIER: Brendan Steele spilte svært solid under press og vanskelige forhold søndag. Slik kapret han seg sin første seier på PGA-touren. (Foto: Darren Carroll, Getty Images)

Nykommeren Brendan Steele holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest.

Brendan Steele gikk avslutningsrunden av Valero Texas Open på ett slag under par, under vanskelige spilleforhold, og det var nok til gå til topps i turneringen. Han slo rookie-kompis Kevin Chappell med ett slag.

Steele, som også ledet med ett slag før den siste runden, spilte bunnsolid hele veien, og så ikke ut til å være plaget av nerver. Det var, naturlig nok, 28-åringens første seier på PGA-touren.

- Jeg var mye roligere i dag, sa han etterpå. - Når du har en ledelse på ett slag, er det så mange som kan vinne med en god runde, uten at du selv gjør noe galt. Jeg følte ikke så mye press, forklarte han.

Turneringen hadde tourens høyeste gjennomsnittscore så langt, 73,665 slag, og Steeles 280 slag totalt var det høyeste antallet siden 1934. Det sier litt om forholdene.

Steeles beste plassering før helgens turnering var en 17. plass i Farmers Insurance Open i San Diego i januar. Det er også første gang siden Phoenix Open i 2006 at to førsteårsspillere blir nummer en og to. Charl Schwartzel, også han en rookie på PGA-touren, vant Masters sist uke. Det er første gang siden 2002 at nykommere har vunnet to turneringer etter hverandre på touren.

Charley Hoffman delte andreplassen med Chappell, mens Brandt Snedeker hadde fjerdeplassen alene.

Cameron Tringale, Pat Perez og Fredrik Jacobson delte femteplassen.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.