Sterk 7. plass på Ventura

GOD AVSLUTNING: Kristoffer Ventura har jevnt og trutt klatret opp leaderboardet i Portugal, og endte til slutt på 7. plass. (Foto: Christian Døvle)

Kristoffer Ventura har fått en sterk start på turneringsåret 2012. Søndag ble det 7. plass i Portuguese International Championship.

Ventura startet turneringen på delt 23. plass med Kristian Krogh Johannessen, og har siden klatret jevnt og trutt opp leaderboardet. Lørdag fortsatte han klatringen, og med sin beste runde for turneringen landet han til slutt på en sterk 7. plass.

 

Ventura hadde en fantastisk start på dagen med eagle på det andre hullet, etterfulgt av en birdie på det fjerde. Fra det 9. til det 11. skulle det gode arbeidet tidlig på runden bli annulert av tre strake bogeys, men Ventura løftet seg igjen med to birdies på de fire siste hullene. Dermed kunne han signere for 70 slag, to under par.

 

Syvendeplassen var seks plasser over der han startet dagen. Med en sammenlagtscore på to under par var marginen opp til vinneren Moritz Lampert på syv slag. 

 

Nest beste norske spiller ble Vetle Marøy, som har levert stabil golf siden den skuffende åpningsrunden på fem over. Lørdag klatret han fra 33. til 24. plass med en totalscore på +3. To slag bak ham tok Kristian Krogh Johannessen 37. plassen, etter å ha levert sin andre strake 74-runde.

 

Runde 3

Kristoffer Ventura fortsetter klatringen opp leaderboardet i Portuguese International Championship, og deler 13. plassen før siste runde.

Ventura leverte nok en solid runde Montado Golf Resort, men har fortsatt til gode å komme seg på 60-tallet denne uken. Etter å ha åpnet med runder på 73 og 71 slag, ble oppskriften 72 slag fredag, etter å ha gjort tre birdies, tre bogeys og resten par. Sammen med Nicholas Grant og Mathieu Decottignies-Lafon deler han 13. plassen når en runde gjenstår, og har ni slag opp til tyskeren Moritz Lampert i tet. Lampert har bygget seg opp en solid ledelse til nestemann på fem slag, men veien opp til en plass på pallen er ikke lang for Ventura. De tre som deler tredjeplassen ligger alle tre under par.

 

Vi må tre slag bak Ventura, ned på 25. plass for å finne neste norske navn på listen - Kristian Krogh Johannessen sin 74-runde var hans svakeste denne uken. For Vetle Marøy gjaldt det motsatte. Hans 70-runde var hans beste denne uken, og tok ham fra 57. til 33. plass. Dermed klarte han også cuten med et nødskrik. Det er de 40 beste som kvalifiserte seg til avslutningsrunden, og Marøy deler sin 33. plass med syv andre spillere.

 

Utenfor cuten havnet dessverre Andreas Halvorsen, som til slutt landet på 51. plass, tre bak cuten. Hans 74-runde gjør at han må følge de andre norske gutta fra sidelinjen lørdag.

 

Kristoffer Ventura tar fatt på sin avslutningsrunde kl. 10.00 norsk tid. Det samme gjør Kristian Krogh Johannessen på det 10. hullet, mens Vetle Marøy slår ut ti minutter før.

 

Leaderboard Portuguese International Championship (scroll ned og klikk på "Results")

 

Runde 2

Alle de norske gutta klatret under andrerunden av Portuguese International Championship.

Moss & Rygge spilleren startet andrerunden på delt 27. plass med Kristian Krogh Johannessen, og klatret opp til en delt 15. plass med en score på 71 slag, en under par og to slag bedre enn åpningsrunden. Hans fem birdies og fire bogeys tok ham til even for turneringen, og marginen opp til iren Eddie McCormack i tet er nå bare på fire slag. 

 

Også Kristian Krogh Johannessen avanserte opp leaderboardet torsdag. Han noterte seg for en runde på par, og landet til slutt på en 18. plass for dagen, ett slag bak Ventura og fem bak toppen.

 

Dagens runde av de norske gutta var det likevel Andreas Halvorsen som stod for. Etter å ha slitt stort onsdag, fikk han spillet på plass igjen, og med en runde på to under par gjorde han et tigersprang opp leaderboardet fra 91. til 47. plass (+5). Slaget bak ham deler Vetle Marøy 57. plasen, etter at han signerte for 73 slag. 

 

Runde 1

Fire norske gutter deltar denne uken i Portuguese International Championship. Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura hadde den beste starten, men er fortsatt et lite stykke bak på 27. plass.

De to Wang-elevene åpnet turneringen i Portugal med runder på 73 slag, en over par. Kristian Krogh Johannessen gjorde to birdies, tre bogeys og resten par på sin runde. Ventura sitt scorekort ble av det mer fargerike slaget. I løpet av dagen noterte han seg for solide fem birdies, men også fire bogeys og en lei dobbelbogey på det 18. hullet. Marginen opp til Joe Vickery, Moritz Lampert, Daan Huizing og Curtis Griffiths på toppen av leaderboardet er på fem slag.

 

Vi må ned til delt 70. plass for å finne neste norske navn på listen - Vetle Marøy åpnet med en 77-runde (+5), på en dag der han ikke maktet å rulle i noen birdieputter. Til slutt ble det fem bogeys og 13 par på scorekortet. Ytterlige to slag bak har Andreas Halvorsen plassert seg nede på 91. plass. Han fikk tre birdies på runden, men det røynet også på med åtte bogeys og en dobbelbogey. 

 

Fellesnevneren for de norske spillerne onsdag var at putteren ikke samarbeidet.

 

- Totalt 130 putter på fire spillere. Har stor tro på at det blir bedre i dag med putteren, oppdaterer landslagstrener Niklas Diethelm på Norwegian Golf Team sin Facebook-side.

 

Turneringen spilles over fire runder, og avsluttes lørdag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.