Sterk avslutning av Tutta

BRA AVSLUTNING: Suzann Pettersen avsluttet sterkt i Alabama. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen klatret 27 plasser i sisterunden av Navistar LPGA Classic.

Etter tre strake 71-runder var Suzann Pettersen langt bak teten på delt 48. plass før den siste runden i Alabama. Så skulle det endelig løsne.

Med et prikkfritt scorekort bestående av seks birdies og resten par, kunne hun signere for en sterk 66-runde - takket være en putter som omsider ble varmet opp.

Tutta har spilt solid fra tee til green gjennom hele uken, men hadde før søndagen brukt 94 putter i løpet av uken. Søndag ble det kun 26 putter. Dermed ble det til slutt en 21. plass på Oslo-jenta, ni under par totalt.

Lederen før siste runde, Stacy Lewis fortsetter sin knallsesong. Seieren var hennes tredje for året, som også inkluderer en major. Med en sisterunde på tre under par holdt hun stand mot den 17 år gamle fjorårsvinneren Lexi Thompson, og vant til slutt med to slag. Med seieren klatret hun opp til andreplass på verdensrankingen.

- Det føles utrolig. Å vinne blir aldri noe lettere. Det så kanskje lett ut, men det var vanskelig. Jeg var stresset før hvert eneste sag, og jeg vet at på denne banen blir man fort straffet med en dobbelbogey om man slår feil. Det var mye adrenalin mot slutten. Jeg spilte fantastisk i dag, og selv om jeg hadde en litt tøff start fikk jeg skuta tilbake på rett kjøl halvveis, og spilte veldig solid derfra og inn, sa Lewis i LPGAs presseboks etter runden.

Nå blir det et par ukers pause for LPGA-stjernene. Neste turnering spilles ikke før 11. oktober. Da starter den første av fire turneringer på rad i Asia - Sime Darby LPGA Malaysia.

- - - - - -

 

Runde 3

Amerikaner med superrunde i LPGA Classic. Suzann Pettersen ligger et stykke bak de beste.

Av: Erik Pettersen:

Suzann Pettersen fortsetter å spille stabil golf. Lørdagens runde gikk hun på 71 slag, ett under par og er dermed 3 under totalt før finalerunden søndag. Hun startet dagen med en skuffende bogey, men svarte med tre birdies før hun rundet halvveis. Etter at dagen var ferdig hadde det norske håpet satt fire birdies og tre bogeys, med nok en 71-runde.

Tutta har dermed 12 slag opp til lederen Stacy Lewis, som tok ledelsen med en superrunde på 65 slag lørdag etter at gårsdagens leder Lexi Thompson kollapset med en skuffende 74-runde.

- Jeg skjønte da jeg så scoretavlen at jeg måtte ha mange birdies i dag, sier Lewis. 

Det greide hun. Lewis hadde syv birdies og resten par på RTJ Golf Trail. Amerikaneren Angela Stanford ligger på andreplass, 13 slag under par.

Verdensener Yani Tseng har ikke levert sitt beste spill så langt i turneringen. Likevel er hun to slag foran Suzann Pettersen, etter en runde på 70 slag lørdag. Hun er nå fem under par totalt.

Tutta har så langt ikke vunnet et turnering i år, og er tilbake i aksjon etter en skuffende British Open - hennes første missede cut i en major på tre år. Det resulterte også i et fall på verdensrankingen. Tutta startet året med bare Yani Tseng foran seg på verdensrankingen, men har nå falt ned til 8. plass.

- - - - - 

Av: Erik Pettersen:

De yngste jentene dominerer på LPGA-touren. For noen få uker siden vant 15-åringen Lydia Ko sin første turnering, og ble dermed tidenes yngste vinner på touren. Navistar Classic i Alabama ledes nå av en tittelforsvarer født i 1995, Lexi Thompson. Hun satte fire birdies og én bogey på RTJ Golf Trail på fredag. Etter to runder ligger amerikaneren 12 under par, 12 slag foran Suzann Pettersen. Mindy Kim og Mi Jung Hur ligger på delt andreplass, ett slag bak 17-åringen. 

- Jeg slo et par ganske dårlige jernslag i dag, men alt i alt spilte jeg stabilt. Puttingen har blit bedre, sier Thompson, som før denne turneringen lå på 25. plass på verdensrankingen for kvinner, sa hun til LPGA.com etter runden.

Vårt norske håp holdt seg unna trøbbel, og hadde greens in regulation på 15 av 18 hull. Hun sliten likevel med å senke nok birdies til å klatre på resultatlistene. Med tre birdies og to bogeys, kom Suzann Pettersen seg gjennom på 71 slag, ett under par for dagen, og ligger to under par totalt. Hun greide såvidt cut-grensen som gikk på -1, og får dermed muligheten til å jakte på lederne i helgen. 

Verdens beste kvinnelige golfspiller, Yani Tseng, ligger ett slag foran Suzann. Hun gikk fredagens runde på 70 slag, og er tre under par etter to dager. 

Turneringen avsluttes som vanlig søndag kveld.

- - - - - 

 

Runde 1

Thompson var i fjor 16 år gammel da hun fikk sitt store LPGA-gjennombrudd i nettopp Navistar LPGA Classic i Alabama. Med fjorårsseieren ble hun tidenens yngste vinner på LPGA-touren - en rekord som ble stående i et snaut år før 15 år gamle Lydia Ko vant for noen uker siden.

Nå lukter det ny seier for Lexi.

Med en forrykende åpningsrunde på 63 slag, ni under par, har amerikaneren bygget seg opp en ledelse på to slag på Hee Young Park og Lizette Salas. Thompsons runde var en forbedring på to slag på hennes tidligere personlige beste score.

- Jeg trives godt på denne banen. Hele dagen var veldig stabil. Jeg tror jeg traff 17 greener, og jeg senket en god del putter. Det ga meg mye selvtillit. Forhåpentligvis klarer jeg å fortsette i samme sporet imorgen. Jeg kan bruke driveren ofte, og slå aggressive linjer fra tee her. Banen belønner gode slag, og det liker jeg, sa Thompson til lpga.com etter runden.

Suzann Pettersen har havnet på etterskudd til tross for en åpningsrunde på en under par. Med fire birdies, tre bogeys og resten par på torsdagens scorekort, signerte Oslo-jenta for en 71-runde og delt 52. plass sammen med 20 andre spillere - deriblant verdensener Yani Tseng.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.