Sterkt av Kaensche

AVANSERTE: Peter Kaensche tok seg i nakkeskinnet fredag, og kvalifiserte seg til neste kvaliksteg til Europatouren. Foto: All Over Press.

Peter Kaensche skjerpet seg under fredagens sisterunde av Europatourkvalikens første steg i England, og avanserte til andre trinn.

Peter Kaensche visste før fredagens avslutningsrunde at han måtte ta seg sammen. Før dagen begynte lå han tre slag bak 23. plassen som gir automatisk kvalifikasjon til neste steg. Runder på 74, 72 og 74 slag gjorde at han lå fire over par totalt for turneringen. Fredag avsluttet han med sin beste runde for turneringen med 71 slag, en under par. Dermed klarte han å komme på den viktige 23. plassen som gir avansement til neste trinn.
Engelskmannen James Heath som har ledet hele veien i Wychwood Park holdt hodet kaldt under sisterunden, og med en runde på par, 72 slag endte han syv under for turneringen. Ett slag bak fulgte amatøren Matthew Southgate, også han fra England. 
Neste turneringsledd spilles over fire forskjellige baner i Spania, Costa Ballena Ocean Club, Arcos Gardens, Hacienda del Alamo og El Valle Golf Resort - fra 26. til 29. november før finaleturneringen på PGA Golf Catalunya Resort i desember hvor de 30 beste spillerne sikrer seg tourkortet for neste sesong. 
 
Resultater fra ukens turnering finner du her.

Fra torsdag: Peter Kaensche klatret onsdag seks plasser på resultatlisten i q-school i Wychwood Park, England. Før torsdagens runde lå han med det kun ett fattig slag bak 23. plassen som gir avansement til neste kvalifiseringstrinn. Nordmannen har gjort det vanskelig for seg selv før fredagens sisterunde, og med en 74-runde, to over par slik han åpnet turneringen falt han fem plasser tilbake til en 37. plass. Han ligger tre slag bak Lawrence Dodd, Joel Henry og David Palm som deler den viktige 23. plassen på en over par. Kaensche blir avhengig av å bryte trenden med sitt ustabile spill denne sesongen, og levere en knallsterk avslutningsrunde fredag om han skal ha håp om å avansere.
Engelskmannen James Heath fortsetter å være i føringen i Wychwood Park, noe han har vært fra dag 1. Med en 71-runde, en under par torsdag økte han sin margin til to slag ned til andremann, Tyrone Mordt fra Sør Afrika. Heath ligger totalt syv under par for turneringen, 11 slag foran Kaensche.
 
Fra tirsdag og onsdag: Losby-golferen er denne uken den siste av totalt syv nordmenn som spiller første turneringsledd av kvalifiseringen til neste års Europa-tour. Lars Petter Brovold og Espen Kofstad avanserte som eneste nordmenn til andre steg, og Kaensche håper nå på å bli den tredje.
Turneringen avvivkles på Wychwood Park i Crew, England, og totalt 98 spillere er med i startfeltet. Etter to runder ligger Kaensche på en foreløpig 32. plass. Han gikk førsterunden på 74 slag, to over par men tok seg noe sammen med 72 slag, på par andre runde. Han ligger med det to over for turneringen, kun ett slag bak 23. plassen som gir avansement til neste turnering. Engelskmannen James Heath leder på Wychwood Park med seks under par.
Kaensche har hatt en tung sesong så langt. Nordmannen ligger på 172. plass på årets pengeliste på Challenge-touren, og har slitt med å klare cuten i de fleste turneringene han har deltatt i. Da er det bare å krysse fingrene for at dette er turneringen hvor bitene begynner å falle på plass for ham.

 
 
 
 
 
 
 

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.