Sterkt comeback av Europa

SEIERSSPRUT: Europa hadde all grunn til å feire i sprudlevann etter triumfen over Asia søndag. (Foto: Athit Perawongmetha, Getty Images)

Europa sto for et sensasjonelt combeack i søndagens singelkamper mot Asia.

Europa vant til slutt 9-7 i den femte utgaven av Royal Trophy, selv om Asia gjorde rent bord i lørdagens fourball-session. Dermed ledet de 6-2 før de avsluttende singelkampene, og Asia trengte bare 2,5 poeng for å sikre seieren.

Men det klarte de ikke. Europa vant seks kamper og delte to, og dermed forsvarte de seieren de vant sist.

Det ble opp til spanske Pablo Martin å sikre Europa det avgjørende poenget på Black Mountain Golf Club i Hua Hin, Thailand. Han slo Jeev Milkha Singh på det siste hullet.

Spiller-kaptein Colin Montgomerie var henrykt etter triumfen.

- Å være 2-6 mot et asiatisk lag som spilte så fantastisk, sier mye for Europa. Å komme tilbake og ikke tape en eneste kamp mot dette laget, er ganske utrolig, oppsummerte skotten.

Peter Hanson satte standarden med en 7&6-seier over Liang Wengchong i åpningskampen. Deretter fulgte en annen svenske - Fredrik Andersson Hed - opp med en 2&1-seier over Yuta Ikeda.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.