Stil og tradisjon på Borregaard

Det var britiske arbeidere som grunnla Borregaard GK. Allerede i 1927 ble klubben stiftet.

Blant landets fremste 9-hullere er Borregaard GK i Østfold, stiftet så tidlig som i 1927.

Det var industrialiseringen og britisk arbeidskraft som «tvang frem» banen; britene på daværende Borregaard Ind. Ltd.  kunne nok tenke seg noen godt betalte år i utlendighet, men da skulle de ha anledning til å drive med det de likte aller best på fritiden, nemlig golf.
Borregaard er en herlig skogsbane, noen vil si parkbane. Trang og utfordrende, ikke overvettes lang. Dersom du behersker Borregaard, kan du legge til grunn at du er en bra golfspiller. Noen behersker den bedre enn andre. Et av Norges største golftalenter, Anders Kristiansen, gikk banen på 58 slag, syv under par, under klubbmesterskapet for fem år siden. Det er fortsatt rekord. Med åtte par 3-hull på banen overrasker det ingen at banen fra gul bare er 4259 meter lang og at par er 65. Et prydefullt nytt klubbhus ble innviet i 1994.
Borregaard GK har fostret mange av Norges beste spillere gjennom tidene. Det er spillere som vasser i norske mesterskap og som også har gjort seg bemerket utenfor landets grenser, både som amatører og profesjonelle. Navn som Yngve Eriksen, Per Aarum, Per Haugsrud, Kristine Nordvang, Gard Midtvåge, Øyvind Rojahn, Cecilie Lundgren og Jan Are Larsen er noen av dem vi i denne sammenheng tenker på.
Oppsummering: Borregaard er ensbetydende med aktive, glade og usnobbete golfere, i et etter norske forhold svært så tradisjonsrikt miljø. En runde her er aldri feil.
 

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.