Stjernefelt i Abu Dhabi

Stjernefelt i Abu Dhabi

SILHUETT: Tiger i solnedgangen i Abu Dhabi 2012. (Foto: David Cannon/Getty Images)

Årets første virkelig store turnering på European Tour starter 17.januar. Med Espen Kofstad i feltet.

 

Oljepengene har nok en gang bidratt til et utrolig sterkt startfelt i Abu Dhabi HSBC Championship. Els, Harrington, Kaymer, Rose, F.Molinari og Manassero er blant de mange som vil prege uken i ørkenen. Jason Dufner har tatt turen fra USA, alltid hyggelig å se amerikanere på European Tour. Men alle disse store navnene havner fullstendig i skyggen av Rory McIlroy og Tiger Woods. Den ferske Nikespilleren og den rutinerte Tiger. En hel golfverden følger med for å se hvordan de siste ukers endringer slår ut. Og midt oppi det hele har vi Espen Kofstad.

 

Vinneren av Challenge Tour 2012 er i stand til å utfordre eliten og sette sitt preg på dette. Han har fått æren av å starte det hele sammen med Niklas Fasth og Richard Green klokken 7.20 lokal tid torsdag. Tidsforskjellen er tre timer, altså starter Kofstad 4.20 norsk tid. På fredag spiller han sent og starter 8.45 norsk tid. Vi håper på knallgode runder og tid på skjermen. Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra klokken 10.00. 

 

Premiepotten er på $2.7 millioner, mer enn både Qatar og Dubai som følger de neste ukene. I fjor kunne Robert Rock noe overraskende løfte armene i været foran det enorme "falkeklubbhuset". -13 var ett slag bedre enn McIlroy og engelskmannen uten caps ble €347.000 rikere. Selv en plass like innenfor topp 20 gir grei betaling, trolig rundt €25-30.000.

 

Espen Kofstad bruker tiden godt sammen med trener Mark Davies. Fasilitetene er det ingenting å si på, Golf Monthly har laget denne reportasjen.

 

 

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.