Stjernemøte på Miklagard

STJERNEMØTE: De norske juniorene poserer stolt sammen med Europatourspillerne Pablo Martin, Rhys Davies og Thomas Levet. Foto: Christian Døvle

Mandag fikk Norges juniorelite bryne seg på noen av Europas beste spillere under Canon Pro Golf Series på Miklagard Golfklubb.

Mandag gikk Canon Pro Golf Series igjen av stabelen på Miklagard Golfklubb. Konkurransen har blitt arrangert årlig i Norge siden 1998, og gir Norges mest lovende juniorspillere anledning til å møte noen av de største stjernene på Europatouren. Storheter som Ian Woosnam, Sam Torrance, Colin Montgomierie, Michael Campbell, Nick Dougherty, og våre egne Suzann Pettersen og Henrik Bjørnstad har vært blant tidligere gjester på arrangementet på Miklagard.
I år var det Thomas Levet, Rhys Davies og Pablo Martin fra henholdsvis Frankrike, Wales og Spania som var på besøk. Levet og Martin har forøvrig vært gjester her tidligere.
 
Publikumsfavoritt
Dagen åpnet med lek og moro på klubbens treningsfelt, og de norske juniorene utfordret proffene til forskjellige minikonkurranser.
Franskmannen Thomas Levet ble raskt publikumsfavoritt med sine stadige ablegøyer og morsomme kommentarer.
Han er helt super å ha her. Da han var her i 2004 satte han seg inne i klubbhuset og gjorde korttriks for barna. Han er en utrolig morsom type og bidrar til å holde momentumet oppe hele tiden, forteller Trond Gjertsen, event- og sponsoransvarlig i Canon Norge.
- Det er utrolig gøy å få disse spillerne hit. Det er jo ekstra gøy med Rhys Davies og Pablo Martin som er to unge lovende spillere med kanonsesonger bak seg.
Oppvisningen på driving-rangen ble avsluttet med en en "Powershot"-konkurranse, hvor det ble det spilt inn penger til veldedig formål. Totalt ble det donert 20 000 kroner til Røde Kors og deres prosjekt “Ferie for alle”.
 
College frister
Videre fulgte spill på banen, og etter en kald og tåkete morgen strålte solen utover dagen. 18 flighter, med opptil seks spillere i hver ball gikk ut i shotgun-start. Levet, Davies og Martin gikk fra ball til ball, hvor de instruerte og gav råd til amatørene.
Målet med arrangementet er å gi unge talenter inspirasjon til å satse videre på golf. Og inspirert ble de.
Jeg har lært mye og fått mange gode råd, både rent svingteknisk og med tanke på hva jeg vil gjøre i fremtiden. Rhys Davies har studert i USA og anbefalte college varmt. Det frister veldig, sier Kristian Krogh (15) fra Drammen Golfklubb.
Kombinasjonen av golf og studier ble et gjennomgangstema i diskusjonene juniorene hadde med stjernene. På spørsmål om det er collegegolf som var planen for fremtiden nikket alle i spillergruppen bekreftende.
Larviksgolferen Mariell Bruun (15) var også strålende fornøyd med dagen.
Det er gøy å se hvordan spillerne på Europatouren slår og spiller. Selv fikk jeg være med i en chipping-konkurranse mot Rhys Davies, noe som var utrolig morsomt. Men det var litt skummelt foran så mange tilskuere, det skal sies.
Davies var full av ros til de norske juniorspillerne:
Det er tydelig at norsk golf er på vei oppover. Deltagerne viste mye bra spill i dag, og flere av spillerne virker veldig lovende med tanke på å sette Norge på golfkartet i fremtiden, konkluderte waliseren.
Canon Pro Golf Series blir arrangert i 13 forskjellige land i Europa, men Norge er det eneste landet hvor eliten av norske juniorgolfere blir invitert. Miklagard Golfklubb har vært vertsskap for arrangementet siden 2002.
 
De norske juniorene som deltok var:
Mathias Bunæs - Asker GK
Mariell Bruun - Larvik GK
Fredrik Fossum - Drammen GK
Kristian Krogh - Drammen GK
Tore Lindtveit - Arendal GK
Stine Pettersen - Moss & Rygge GK
Stina Resen - Oslo GK
Kristoffer Ventura - Moss & Rygge GK

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.