Stjerneskuddet har Rory i sikte

Stjerneskuddet har Rory i sikte

STJERNESKUDD: Branden Grace har vunnet fire ganger, mer enn noen annen, på årets Europa-tour. (Foto: All Over Press)

I fjor spilte Branden Grace på Challenge Tour med Espen Kofstad og Knut Børsheim. Ett år etter kan han ta sammenlagtseieren på Europa-touren sin pengeliste.

Sør-afrikaneren kunne i helgen innkassere 617 000 euro for sin seier i Alfred Dunhill Links Championship på St. Andrews. Det resultatet tok ham helt opp til tredjeplass i Race to Dubai.

Med den store seierssjekken, har han nå "bare" 730 000 euro opp til verdensener Rory McIlroy på toppen av pengelisten, og med en rekke turneringer på programmet de kommende uke, tror Grace han har en mulighet til å vippe Rory ned fra pengetronen.

- Jeg går for å ta igjen Rory. Noen nevnte muligheten for meg for noen dager siden. Nå er jeg på tredjeplass, og førsteplassen er definitivt i sikte. Men flere turneringer med store potter fremover er ikke 800 000 euro så mye, konkluderer Grace overfor europeantour.com.

Grace skal etter planen spille en god del flere Europatour-turneringer i sesonginnspurten enn McIlroy, som foreløpig kun har forpliktet seg til å spille noen oppvisningsturneringer. Allerede denne uken har Grace muligheten til å spise innpå McIlroys forsprang ytterligere, når Portugal Masters slår i gang på Oceanico Victoria Golf Course. McIlroy skal da spille sammen med Tiger Woods i den uoffisielle turneringen Turkish Airlines World Golf Final.

Branden Grace har vunnet fire ganger på årets Europa-tour. Det har ingen Q-school-kvalifikanter klart før ham. Med en seier på Sunshine Tour også, er han den eneste spilleren i 2012 med seiere i fem turneringer gjeldende på verdensrankingen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.