Stolte vinnere i Suzann Junior Challenge

Stolte vinnere i Suzann Junior Challenge

GLADE VINNERE: Norsk Golf gratulerer Julie Hovland og Kristoffer Reitan med seier i årets Suzann Junior Challenge! De slo Celine Karlung og Markus Braadlie i finalematchene. (Foto: NGF)

Kristoffer Reitan, Oslo GK og Julie Hovland, Sotra GK gikk til topps i  Suzann Junior Challenge -finalen som ble spilt på Oslo GK  i forbindelse med Suzann Pro Challenge.

Opplegget for Suzann Junior Challenge har vært litt annerledes i år, og er nå eliteturneringen og den nasjonale arena for aldersbestemt golf i Norge, kun med de aller beste utøverne.

 

Reitan ledet suverent etter en runde på -7 etter fredagens turnering på Holtsmark, mens klubbvenninne Celine Desirée Karlung lå to slag foran Stine Lindanger fredag. 

 

De øvrige semifinalistene som kom videre til spill på Bogstad lørdag, var Sander Stavner, Vestfold GK, Markus Braadli, Bergen GK og Elias Hustad Birkeland fra Molde GK. Semifinalistene i jenteklassen var, foruten Julie Hovland, Celine Desirée Karlung, Oslo GK, Stine Lindanger, Sola Gk og Madelene Stavnar, Vestfold GK.

 

I finalematchen slo Reitan, Magnus Braadli, mens Julie trakke det lengste strået mot Celine Desirée Karlung.

 

Dette er Reitans andre seier i Suzann Junior Challenge.
– I år var det det beste startfeltet jeg noen gang har spilt i i denne turneringen, så det var veldig gøy å vinne denne gangen her, sier en fornøyd vinner til Norsk Golf.

 

Julie Hovland smiler minst like bredt.
– Det var veldig gøy i dag. Vi fikk spille sammen med proffene, og det var ekstra gøy med mye publikum, sier Julie, som har sitt største forbilde i nettopp  Suzann Pettersen.

 

Kristoffer Reitan utpeker også Tutta som et viktig forbilde, og på herresiden er det ingen tvil:
– Rory McIlroy og måten han har spilt på i det siste, det er helt rått, sier Kristoffer Reitan., som har hatt en meget bra sesong så langt i år.

 

–Det har vært en veldig bra sesong. Det beste er i grunnen måten jeg har slått ballen på og hvordan jeg tenker på golfbanen.  Jeg er mye mer moden i måten jeg tenker på i forhold til det jeg var før, sier den unge golferen. Neste mål er å spille bra i USA og ta ting som det kommer.

 

For Julie er det helgens turnering som har vært det største høydepunktet så langt i år.
– Jeg har ikke spilt så veldig bra i det siste, men nå i helgen gikk det veldig bra. Oslo GK veldig fin bane og treningsområder. Dette er den den beste opplevelsen min, sier Julie til Norsk Golf som har Titleist Tour på Nøtterøy GK som det neste på programmet.

 

Suzann Skills Challenge er nivået under og drives via de regionale kompetansesentrene (RKS), og de har sin samling og sin finale på Soon GK søndag. I dag var alle på Bogstad for å bli inspirert av Tutta og hennes venninner i verdenseliten.


 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.