Stor Atlungstad-gjeng i Mexico for å heie på Viktor

Stor Atlungstad-gjeng i Mexico for å heie på Viktor

Atlungstad Golf har lagt høstens golfreise til Mexico. Der skal de heie frem Viktor Hovland i PGA Tour-debuten. På bildet er bare halve gjengen som er med på turen. (Foto: Pål-Jan Stokke)

Når Viktor Hovland slår ut i andrerunden av PGA Tour-turneringen i Mexico fredag morgen, blir det med en gedigen norsk heiagjeng på slep.

I disse dager arrangerer Atlungstad GK sin årlige utenlandsreise til varmere strøk. Klubben har stor reiseaktivitet både på våren og høsten, og tidligere år har de vært på lange reiser til blant annet Sør-Afrika, Den dominikanske republikk, Mauritius og Mexico.

Deres forrige tur til Mexico ga så mersmak at de bestemte seg for samme destinasjon i år, og timingen på årets reise kunne ikke vært bedre.

– Vi var fast bestemt på at vi måtte ta en gjenvisitt til Mexico, og da vi bestilte turen, visste vi at det skulle være en PGA Tour-turnering her samtidig. Det vi ikke visste, var det også var her hvor Viktor Hovland skulle gjøre sin debut. Det er rett og slett utrolig kult, sier Pål-Jan Stokke, reiseleder og administrerende direktør i Atlungstad Golf til Norsk Golf.

Pål-Jan Stokke i Atlungstad Golf er reiseleder for turen til Mexico. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Sammen med Stokke og klubbens to proer Monica og Gabriella Gundersrud består reisefølget av hele 55 personer. De fleste er Atlungstad-medlemmer, men det er også spillere fra Sarpsborg, Elverum, Kongsvinger og Asker med på slep.

– Vi er veldig mange som gleder oss til å se på Viktor nå. De fleste har vært her siden torsdag forrige uke, og vi har med både norske flagg og Atlungstad-banner som vi skal vifte med når vi skal ut og heie på ham. Men noen kubjeller blir det ikke, slår Stokke kontant fast.

Han sier det er veldig viktig for norsk golfinteresse at man nå har fått en spiller som blir å se i en rekke PGA Tour-turneringer fremover.

– Nå har vi hatt en ledestjerne på damesiden i mange år, men etter Henrik Bjørnstad har det vært tynt på herresiden. Det er veldig bra for engasjementet at det endelig kommer opp en ny spiller igjen. Det er veldig inspirerende, ikke minst for juniorene i vår egen klubb, sier Stokke.

Henrik Bjørnstad skal for øvrig kommentere turneringen for Eurosport Norge denne uken. Han fikk høre om Atlungstads heiagjeng tidligere i uken. Han sier det er illustrerende for entusiasmen som er ute i Golf-Norge.

– Det er bare helt rått at Viktor får en så stor norsk heiagjeng. Det viser bare hvor mye Viktor har klart å engasjere norske golfinteresserte på kort tid, sier Bjørnstad.

Hovedpersonen selv får seg en god latter idet Norsk Golf gjør ham oppmerksom på den norske heiagjengen som kommer til å følge ham på fredagen.

– Haha, den så jeg ikke akkurat komme. Det blir interessant! Det er veldig kult, jeg får satse på å gi dem et birdieshow! ler Hovland.

Slik det seg hør og bør når man er ute på golfreise, har Atlungstads turgjeng også fått spilt mye golf i løpet av dagene sine i Mexico. Grunnen til at de venter først til fredag med å følge Viktor i turneringen, er fordi de har en egen konkurranse de må ta seg av først: Da skal de nemlig spille sin tradisjonsrike «Ryder Cup»-konkurranse hvor damene og herrene skal spille mot hverandre.

Reisefølget har også fått mulighet til å teste banen som PGA Tour-spillerne skal i aksjon på, El Camaleon GC.

– Det var en veldig fin og utfordrende bane. Kanskje litt i overkant tøff for oss hedmarkinger, men vi kom oss rundt, avslutter Stokke med et smil.

Les også: Bjørnstad før Hovlands debut: – Ikke legg for mye press på ham


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.