Stor interesse for å bli golftrener

POPULÆRT: Trener 1-utdanninger har blitt tatt varmt i mot, kan Anders Thelberg fortelle. (Foto: NGF)

Fulltegnede kurs og flere på venteliste. Golf-Norge dobler antall trenere i løpet av 2012.

(NGF) Vinteren 2012 annonserte golfforbundet Trener 1 – en ny utdanning som har til hensikt å øke trenerressursene i golf-Norge. Basert på norsk idretts trenerutdanningsprogram ønsker NGF å utdanne trenere med basiskunnskap for å kunne skape trivsel og trygghet for nybegynnere på barne-, ungdom og voksennivå.

 

Responsen lot ikke vente på seg, og NGF registrerer med glede at alle vårens fem kurs er fulltegnet.

 

- Klubbene har vist et utrolig engasjement, og det er veldig hyggelig å kunne invitere de første 100 deltagere fra 44 klubber til første runde av Trener 1-utdanningen, sier trenerutviklingsansvarlig i NGF, Anders Thelberg.

 

Thelberg påpeker at langt flere ønsket plass, og at det vil bli satt opp nye kurs i 2013 for å møte etterspørselen.

 

- De rundt 100 proene i Norge har en veldig stor utfordring i å betjene landets 114.000 medlemskap og samtidig skulle bygge en idrettskultur. Det er på tide at de får den hjelpen de fortjener, og trener 1-utdanningen er et viktig skritt i denne retningen, avslutter Thelberg.

 

Les mer om Trener 1-utdanningen på http://www.golfforbundet.no/klubb/utdanning/kurstilbud/trener-1


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.