Stordalen storsatser på PGA National

IMPONERENDE: PGA National of Sweden kan skilte med et av nordens ypperste golfanlegg. Takket være bl.a. Petter Stordalen skal det nå bli enda bedre. (Foto: pgaswedennational.se)

Det skal bygges 900 hus og et hotell med 400 rom på PGA National i Malmö. Petter Stordalen er med på satsingen.

Det opplyser golf.se. Storsatsingen inkluderer også et badeanlegg og spa på størrelse med fire fotballbaner. Målet er at PGA National skal bli nummer en i Skandinavia, og arrangør for Europa Tour-turneringer i årene fremover. Tidligere i år ble Challenge Tour-turneringen The Princess by Schüco avviklet her, og Norsk Golf som var til stede kan skrive under på at anlegget er intet mindre enn imponerende.

- Vi er i gang med samtaler med Europatouren. Selvsagt skal vi arrangere tour-turneringer. Anlegget er jo nettopp bygget for å arrangere slike arrangement, sier Ove Sellberg, administrerende direktør for anlegget til golf.se. Sellberg står selv med tre seiere på Europa-touren, og ble med seieren i Epson Grand prix of Europe i 1986 den første svensken til å vinne på Europa-touren.

Anlegget består i dag av to 18-hullsbaner samt en 9-hullsbane, og banen er designet av Kyle Phillips. Phillips står bak baner som The Grove (England), Hilversumsche Golf Club (Nederland), Dundonald - Loch Lomond Golf Club (Skottland) og Kingsbarns Golf Links (Skottland) for å nevne noen.

Utbyggingen av anlegget i Skåne starter allerede om et år, og Petter Stordalen står som en av investorene for prosjektet som er verdsatt til 6-7 milliarder.

- Gjør man noe skal man gjøre det ordentlig. Vi vil ganske enkelt bli best, sier hotellkongen til nettsiden.

Det er tenkt at han skal både eie og drive det nye hotellet. Prosjektet regnes med å være ferdigstilt om fem til seks år.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.