Største golf-økning i Sverige på over ti år

Største golf-økning i Sverige på over ti år

Sverige opplever økning i medlemsmassen for andre år på rad. (Illustrasjon: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Ny gladmelding fra Sverige, som har snudd nedgangen i golfen. Nå øker de antall medlemskap for andre år på rad, i det som er den største økningen siden 2004.

Det melder svenskgolf.se. 

Svenska Golfförbundets (SGF) sin statistikk viser at antallet medlemmer har økt med 2418 til 476 837. I fjor var økningen på 980 medlemskap.

Til sammenlikning forsvant 9500 golfere mellom 2004 og 2005, og i ettertid har det i snitt forsvunnet 9000 golfere fra Sverige hvert år, før den negative trenden ble brutt i 2014.

Det generelle bildet er at golf-Sverige har blitt bedre på å forholde seg til samfunnsutviklingen

SGF

– Det er nok en kombinasjon av at vi har lykkes med å forklare for flere at golfen er attraktiv og at man oppsøker oss i økt omfatning. Vi ser en litt høyere rekruttering enn tidligere, pluss at mange klubber fortsetter prosessen med å ta vare på folk. Klubbene integrerer menneskene bedre, ikke bare gjennom å være hyggelige og snille, men gjennom å tilby flere ulike alternativer som gjør at golferne kommer til klubben eller blir værende. Det generelle bildet er at golf-Sverige har blitt bedre på å forholde seg til samfunnsutviklingen, sier generalsekretær i SGF, Gunnar Håkansson til svenskgolf.se.

(Les hele artikkelen her) 

Les også: Medlemsnedgangen i Norge flater ut 

Norsk Golf omtalte for to uker siden medlemsnedgangen i Norge. Der fortsetter pilen å peke nedover, men også her kan man antyde et lys i enden av tunnellen. Nedgangen har flatet ut; medlemsnedgangen pr. 30 september sammenliknet med samme tidspunkt i fjor har vært på 1,44 prosent (- 1 543 medlemskap). I 2014 var nedgangen på 2,69 prosent, mens den i forfjor var på hele 5,15 prosent.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.