Stortalentet får midlertidig medlemskap

TALENT: Ryo Ishikawa får spilt resten av 2012-sesongen på PGA-touren, og ligger godt an til å kunne gjøre det neste år og. (Foto: All Over Press)

Ryo Ishikawa har fått innvilget et midlertidig medlemskap på PGA-touren ut 2012-sesongen, som gir ham sponsorinvitasjon til alle turneringer.

Den 20 år gamle japaneseren endte på andreplass i forrige ukes Puerto Rico Open, og har så langt tjent nesten 3,5 millioner på sine seks starter på touren i år. Det er over en million mer enn han trengte for å kunne søke om midlertidig medlemskap på PGA-touren.

 

Mens han i fjor hadde kun tilgang til syv sponsorinvitasjoner på PGA-touren, sørger hans nye medlemsstatus for at han får ubegrensede sponsorinvitasjoner, med unntak av major, - og WGC-turneringene.

 

Som et spesialmedlem vil han heller ikke tjene opp FedEx Cup-poeng, hvilket betyr at han ikke blir å se i PGA-tourens playoff på slutten av sesongen. For at han skal få fullt medlemsskap på neste års tour må han ende topp-125 på årets pengeliste.

 

Ishikawa er i skrivende stund nummer 50 på verdensrankingen, og skal i aksjon allerede torsdag i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill. Han har også, ikke overraskende, takket ja til en invitasjon til neste måneds US Masters på Augusta National.

 

For å sikre kortet for neste år er det estimert at han må tjene rundt 700 000 dollar, omlag 4 millioner kroner.

 

(Kilde: golf365.com)

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.