Strålende av Tage

GLIMRENDE TAGE: Eirik Tage Johansen ligger godt an til å gå videre til finalesteget etter en tredjerunde sju under par. (FOTO: Getty Images)

Eirik Tage Johansen klinket til med en 65-runde i ET-kvalikens tredje runde, og leder på Costa Ballena.

Tage skriver på sin egen blogg, eiriktage.com/blog/, at det ble en runde sju under par søndag

- Fikk et magisk tips fra Maren som er hjemme, og da ble det 65 i dag, skriver han. 

Med det er han totalt 12 under par, og i ensom majestet på toppen av lista på Costa Ballena. Det skal mye til for at Tage ikke klarer å komme seg videre til finalesteget. Mandag spilles sisterunden. 

Tage spilte de siste seks hullene på andrerunden tidlig søndag morgen, før han slo ut på tredjerunden klokka 12.10. 

Det er meldt elendig vær i Spania mandag, så om man blir ferdig er veldig usikkert. 

 

God Kaensche

Også Peter Kaensche fikk spillet til å stemme på tredjerunden, og gikk en 69-runde. 

- Jeg har spilt bra de siste par dagene, men ikke helt fått satt sammen 18 gode hull med flyt hele veien, sier Kaensche til norskgolf.no. 

Kaensche er foreløpig to under par totalt, på en 36.-plass. Dermed trenger han en god finalerunde for å avansere til de tjue prosentene som går videre til finalesteget. Han er imidlertid optimistisk med tanke på sisterunden mandag. 

- Jeg får gjøre et nytt forsøk i morgen, være på rett humør og spille mitt beste, så får vi se hvordan det går, sier han. 

 

Kofstad falt

Espen Kofstad falt ytterligere på lista i Arcos Garden søndag etter en 73-runde. Han ligger nå på 20.-plass, ett slag over totalt, så også han trenger en god sisterunde for å avansere. 

Lars Petter Brovold på samme bane, klatret noe fra sisteplassen i går, etter en 71-runde. Han er imidlertid nummer 70, og har ingen mulighet til å gå videre til finalesteget. 

 

ANDRE RUNDE: 

Espen Kofstad måtte over par, men henger fortsatt godt med i ET-kvaliken.

Ifølge losby.com var det vanskelige værforhold i Spania i dag, så Espen Kofstad noterte en runde tre over par. Han er likevel så høyt oppe som delt niendeplass, og på par totalt på Arcos Garden. Losby.com melder at Kofstad fikk to birdier og fem bogeyer på runden. 

Lars Petter Brovold spiller på samme bane, men ligger helt sist i kvaliken etter en 86-runde. 

Peter Kaensche forbedret seg ett slag fra førsterunden på Hacienda del Alamo. Dermed er han fortsatt ett slag over par totalt, på en 44.-plass. Lederen er på seks under par, mens 22.-plassen som trolig er der han må være for å avansere til finalesteget, er to under par. 

Eirik Tage Johansen på Costa Ballena fikk ikke spilt ferdig runden, på grunn av dårlige værforhold. Da spillet ble avbrutt var Johansen et slag under etter 12 hull.

 

FØRSTE RUNDE: 

Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen kom best i gang av de norske på ET-kvaliken. 

Eirik Tage Johansen spilte en 68-runde fire under par, og er med det på delt åttendeplass. Det er to slag bak lederen etter første runde.  Johansen spiller på Costa Ballena Ocean Club. 

Med en 69-runde, tre under par, ligger Losby-spilleren på delt femteplass etter første runde. Kofstad spiller på Arcos Garden, sammen med Lars Petter Brovold. 

Brovold fikk det ikke til å stemme helt, og endte førsterunden tre over par på 56.-plass. 

 

Forstyrret

Peter Kaensche endte sin runde på Hacienda del Alamo ett slag over par. Kaensche startet bra, og var tre under par etter 11 hull. 

- Jeg mistet fokus mot slutten og gjorde noen unødvendige bogeyer, sier Kaensche. 

Ifølge Golfsiden.com var det fulle engelskmenn som plaget nordmannen på de siste hullene. Han er imidlertid optimistisk. 

- Spillet er ikke langt unna, og i morgen er en ny dag, sier han. 

 

FORHÅNDS TORSDAG:  

Et tøft golfår går mot slutten for Peter Kaensche. Fredag starter kampen for å komme til finalesteget i ET-kvaliken. 

Tross mye motgang både privat og på golfbanen dette året, har Peter Kaensche fortsatt troen på at det skal løsne. Nå har han hatt oppkjøring i flere dager i Spania med både treneren og John Uppard. 

- Nå satser jeg alt på ett kort, og jeg gjør en vurdering av framtida etter kvalet. Jeg tror fortsatt jeg kan klare det, og jeg har en drøm om det. Jeg vet at jeg kan, og det ville ikke vært noen vits i å prøve dersom jeg ikke hadde hatt troen på at jeg skulle klare det, sier en åpen Peter Kaensche til norskgolf.no.

 

Ingen ranking

Årets sesong har gjort at han for første gang står uten ranking noe sted neste år, for første gang på så lenge han kan huske. En litt kjedelig situasjon for Kaensche.

- Det var litt ubehagelig å tenke på det på første steg av kvaliken. Men første runde i kvalet var første gang det fungerte mentalt for meg i år. Så kanskje er det det som må til for meg, at jeg har kniven på strupen, sier han. 

 

Mental trener

Losby-gutten har gjort flere grep denne sesongen for å prøve å snu negativt til positivt, uten at det foreløpig har gitt så mange resultater. En av grepene var å ta en pause i sommer. 

- Den ble jo ikke så lang for jeg følte kjapt at jeg måtte gjøre et forsøk. Men motivasjonen var lav og spillet ikke bra. Det har vært en litt halvhåpløs situasjon for meg i år, både på banen og privat så det har vært vanskelig å være glad og fornøyd. Det er mange ting som har plaget meg, som jeg har tatt med meg ut på banen. Dermed har jeg hatt feil maske på feil sted om du kan si det sånn. 

Grepene han nå har gjort har han imidlertid stor tro på, og han innrømmer at han har vært litt på villspor i år.

- Men det er vanskelig å se det selv. Også er det viktig å jobbe med gode folk du stoler på. Man må trene på å tenke riktig, det kommer ikke av seg selv.

John Uppard er en av dem Peter snakker med daglig, og som han har tro på at kan hjelpe. Det har også kommet ei dame inn i Peters liv, som har fungert som en mental trener. 

- Jeg har jobbet med ei som heter Vigdis på Insun-senteret (senter for mental trening). Vigdis har funnet ut hvor skoen trykker, og jeg føler nå at jeg kjenner meg selv litt bedre. Snille, sympatiske Peter blir slakta på banen, så jeg må finne fram killerinstinket mitt og være aggressiv og bestemt på banen.

- Det er da jeg spiller på mitt beste, konstaterer han. 

 

På riktig sted

Fredag starter Peter kampen for å komme videre, og skaffe seg en kategori på en av tourene. Da må han bli blant de beste på sin bane. Cirka 20 prosent kvalifiserer seg for finalesteget. 

- Jeg har hatt en god oppkjøring, selv om jeg var ganske "off" før vi starta. Nå er jeg på riktig sted mellom øra, og det er der det ligger for meg. 

Han mener stabilitet blir viktig for å klare seg i kvaliken. 

- Man må spille bra for å gå videre, men man trenger ikke gå tjue under par. Strategien er å få mange par, og greie å være med fra start. Jeg gleder meg til start, sier Peter. 

Peter Kaensche går ut klokka 09.35 fredag, på Hacienda del Alamo.

Espen Kofstad og Lars Petter Brovold spiller på Arcos Garden, mens Eirik Tage Johansen spiller på Costa Ballena. Jan-Are Larsen er kvalifisert til finalesteget. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.