Stricker holder stand

NY SLUTTSPURT: Nok en knallsterk avslutning på runden sørget for at Steve Stricker fortsatt leder med fem på Hawaii. (Foto: All Over Press)

Steve Stricker bevarte ledelsen på fem slag før siste runde av Hyundai Tournament of Champions.

Men ledelsen var en stund på langt nær så trygg som det leaderboardet tilsier. Akkurat i det feltet begynte å spise inn på den amerikanske veteranens forsprang, lanserte han en imponerende sluttspurt med fire birdies på de fire siste hullene. Dermed er marginen ned til Jonathan Byrd, Webb Simpson og Martin Laird fortsatt på fem slag før avslutningsrunden mandag.

 

På det 14. hullet hadde Simpson en putt på ti meter for å dele ledelsen, men bommet. Byrd hadde en birdieputt på en meter på det 16 for å klatre til topps. Også han bommet.

 

Stricker toputtet for birdie på det 15, chippet inn for birdie på det 16, og hadde to korte birdieputter på de to siste. Etter tre runder er Stricker nå 13 under par bare på de fem siste hullene på Plantation Course i Hawaii.

 

- Jeg gjorde ingen birdies, men det virket som om alle andre gjorde det. Jeg visste det kom til å bli vanskelig. Når man leder en turnering er det vanskelig å beholde flyten når man ikke gjør birdies, man føler man mister grepet. Jeg følte hele feltet tok meg igjen, sa Stricker i presseboksen etter runden.

 

Han signerte til slutt for en runde på 69-slag, seks slag dårligere enn hans fantastiske runde på ti under lørdag. Skulle han dra i land seieren mandag vil det bli hans 11. på PGA-touren, og første i Hawaii.

 

 

(Kilder: golf.com/pgatour.com)

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.