Super-Matteo

FLYING HIGH: Matteo Manassero har skumle hensikter i denne ukens European Masters i Sveits. (Foto: Warren Little, Getty Images)

17-årige Matteo Manassero lever opp til skyhøye forventninger.

Det meste har handlet om Edoardo Molinari i italiensk golf de siste dagene og ukene. Og ingen skal ta noe som helst vekk fra ham, etter at han åpnet denne ukens turnering på Europatouren med en runde på fem under par.

Men det er likevel en annen italiener som stjeler rampelyset. 17 år gamle Matteo Manassero, som ble British amatørmester i fjor, tangerte sin laveste runde som profesjonell spiller med 64 slag torsdag. Dermed leder han European Masters alene.

Den talentfulle tenåringen, som ble nummer 13 i The Open i 2009 og nummer 36 i Masters i april, er ett slag foran Graeme Storm og Mikko Ilonen.

Manassero håper å kunne bli den yngste vinneren på Europatouren noensinne, men han er mer enn fornøyd hvis han klarer å unngå den vanskelige kvalifiseringen til touren i november. Blir han blant de fem beste, så er det i boks.

Manassero har spilt fem turneringer så langt i år, og har bare lov til å få sju invitasjoner.

- Det var en perfekt runde golf, og en bra start på en turnering som er veldig viktig for meg, sa 17-åringen fra Verona etterpå.

Han kommer også til å delta i Dunhill Links Championship i Skottland neste måned. Han innrømmer at han er inspirert av Molinari-brødrene, som begge skal spille Ryder Cup i begynnelsen av oktober.

- Det er stort for meg og for alle som vokser opp i Italia. Det er helt utrolig det de gjør. Jeg så Edoardos seier på søndag. Det var nydelig.

Miguel Angel Jimenez, den eneste andre Ryder Cup-spilleren i startfeltet, åpnet for øvrig turneringen på 67 slag.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.