Superrunde av McIlroy

I FORM: Rory McIlroy har foten fortsatt på gasspedalen, selv om sesongen nærmer seg slutten. (Foto: ChinaFotoPress/Getty Images)

Rory McIlroy med skumle hensikter i Kina.

US Open-mester Rory McIlroy, for tiden ranket som verdens tredje beste golfspiller, beviste hvorfor under sin første runde av Shanghai Masters torsdag, turneringen som ikke er sanksjonert av noen av tourene, men som har et godt startfelt og en lukrativ premiepott. Nordiren gikk en bogeyfri runde på åtte slag under par, og leder med ett slag foran Hunter Mahan.

- Hvis jeg kan spille like solid de neste tre dagene som jeg gjorde i dag, så føler jeg at jeg blir vanskelig å slå, sa McIlroy etterpå.

30 spillere konkurrerer om førstepremien på to millioner dollar. Alle spillerne som er til stede, har fått penger for å stille opp. Sisteplass i turneringen gir 25.000 dollar. Men turneringen gir ingen poeng i forhold til verdensrankingen.

For nettopp Mahan kan ukens turnering, hvis han skulle vinne den, være et fint plaster på såret for at han ikke vant Tour Championship i FedExCup-sluttspillet. Hadde han vunnet den turneringen, ville han ha fått med seg bonusen på ti millioner dollar. Mahan tapte i omspill mot Bill Haas.

- Det er mange glimrende spillere her, så du kan ikke ta foten din vekk fra pedalen. Du er nødt til å være aggressiv, sa han.

Turneringen blir av de fleste som er til stede, også brukt som oppvarming til neste ukes World Golf Championships-HSBC Champions, som blir spilt på en bane like ved.

Engelske Paul Casey, Ian Poulter og irske Padraig Harrington åpnet med 67-runder. Anthony Kim var slaget dårligere. John Daly var i en gruppe av spillere som gikk på 69. Det samme gjorde Lee Westwood, Retief Goosen, Y.E Yang og Robert Karlsson.

- Jeg tror kanskje jeg havner i problemer for å si dette, men jeg er egentlig litt glad for at turneringen ikke er sanksjonert av Europa- eller PGA-touren, sier John Daly. - Det viser at Kina gjør noe på egen hånd.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.