Supertrioens sjansesløseri

SKUFFELSE: Ernie Els og Phil Mickelson var ikke spesielt fornøyde etter søndagens avsluttende 18 hull på Pebble Beach. (Foto: Harry How, Getty Images)

Da mulighetene kom, tok verken Tiger Woods, Phil Mickelson eller Ernie Els vare på dem.

Dustin Johnson ledet US Open før turneringens siste runde, men han spilte vekk alt på hull to, tre og fire - der han sammenlagt gikk sju over par. Dermed var hele turneringen plutselig en vidåpen affære. I og med at kanoner som Woods, Mickelson og Els var med og kjempet i toppen, regnet alle med at en av dem, i det minste, ville stikke av med seieren. Tross alt har trioen 21 majortitler seg imellom.

Alle falt igjennom
Men nei.

Tiger, som imponerte så voldsomt på lørdag med en 66-runde, avsluttet med 74 slag. Mickelson, som åpnet med en birdie på det første hullet, kom seg rundt på 73. Det samme gjorde Els. Isteden var det en kar fra Nord-Irland som holdt hodet kaldt og sørget for en europeisk triumf i US Open for første gang på 40 år.

Etterpå var det en skuffet supertrio som snakket med pressen. Mickelson forsøkte å spøke med at han i det minste ikke endte på andreplass denne gangen (han har fem andreplasser i US Open fra før av, red.anm). Els sa ikke stort, mens gløden og gnisten i Tigers kroppsspråk var borte.

- Alle putter jeg misset i dag, var fra oversiden av hullet. Lørdag satte jeg alt, fordi jeg puttet i oppoverbakke. Disse greenene er så humpete at å senke putter fra oversiden, er bare flaks, sa verdenseneren.

Nok muligheter
Mickelson var mest frustrert over at han ikke tok vare på mulighetene sine på front nine. På hull fire, for eksempel, drivet han greenen, men han trengte likevel tre putter for å få ballen i hullet.

- Med unntak av de seks-sju første hullene, så hadde jeg det ikke i dag. (...) Det var en hard dag på golfbanen, oppsummerte han.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.