Surt for Adam Scott

BITTERT: Adam Scott synes det er bittert ikke å bli regnet som vinner av Nissan Open i 2005. (Foto: Steven Dunn, Getty Images)

Adam Scott synes det er kjipt å vinne, men samtidig ikke gjøre det.

Scott gikk til topps i Nissan Open i 2005, men seieren kom etter bare 36 spilte hull. Scott vant turneringen etter playoff mot Chad Campbell.

Men i 1998 sluttet PGA-touren å regne seire som offisielle seire med mindre spillerne hadde fullført 54 hull. Styret mente at 36 hull ikke var nok til å klart identifisere den beste spilleren den uka, et syn mange kan være enig i når man tenker over hvor store forandringer en ledertavle kan få i løpet av en runde, enda mindre to runder.

Det betyr imidlertid at Neal Lancaster blir regnet som vinner av Byron Nelson i 1994. Det samme gjelder for Michael Bradley, som vant Buick Challenge i 1996. Begge turneringer ble avgjort etter 36 hull.

- Det er litt morsomt, sier Scott. - Kanskje hvis jeg vinner et par majortitler til før jeg avrunder karrieren, så vil de regne med L.A (der turneringen ble spilt, red.anm) også, sier han surt til pgatour.com.
P.S Sam Snead vant Pebble Beach to år på rad (1937-38). Det første året etter bare 18 hull...

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.