Suveren seier

Suveren seier

DOBBEL: Med to seire på rad og flere gode plasseringer har Tonje Daffinrud tatt LET Access med storm. Vi gleder oss til fortsettelsen. (Foto: Maria Beautell/LET Access)

To på rad for Tonje Daffinrud etter bunnsolid oppvisning på Kreta. 

 

3.runde søndag

 

For en spiller vi har fått æren av å følge de siste ukene. Hun presterer på jevnt, høyt nivå og utklasser de aller fleste konkurrentene. I dag prøvde Daisy Nielsen å sette press på Tonje, uten at det så ut til å ha noen effekt.

 

Med det sedvanlige solide spillet økte Tonje ledelsen midt i runden. Etter ti hull lå hun på -2 for dagen. Den danske utfordreren Daisy Nielsen spilte ujevnt, men med fem hull igjen satt hun inn støtet. På det tidspunkt hadde Tonje seks slags ledelse. Tre kjappe birdies fra Nielsen kuttet forspranget til tre slag med to hull igjen. Arne Scheie hadde sagt at dette er som å lede 2-0 til pause i fotball. En farlig ledelse.

 

Tonje gjorde tydeligvis akkurat det hun sa i går. Hun har troen på det hun holder på med og fortsatte i samme stil. Nielsen måtte presse på for å hente inn slag og da kom feilen. Bogey på hull 17, fire slags ledelse til Tonje med ett hull igjen. Vi kan forstå at det kom en bogey på hull 18. Litt press. Litt følelser. Litt påvirket av å skulle sikre seieren. Men det holdt med glans og stil. Tonje Daffinrud tok sin andre seier på rad på LET Access med -10 mot Nielsens -7.

 

Rachel Raastad fikk det ikke helt til i dag heller. 70, 78, 75 og +10 totalt er status etter de tre rundene. Førsterunden var på et nivå som hadde gitt en plassering i topp 5, men på de to siste rundene ble det altfor mange tapte slag. Hun endte på 26.plass og tar med seg noen euro på veien hjem fra ferieøyen.

 

Kun fire spillere gikk under par sammenlagt på de tre rundene.

 

 


 

2.runde lørdag

 

Vi har sett mange ganger at en god åpningsrunde er vanskelig å følge opp. Ikke bare for amatører, men selv for de beste på høyeste nivå. Det er virkelig imponerende når Tonje følger opp fredagens -5 med nok en super runde. Også i dag ble det en enslig bogey. Fem birdies er en mindre enn fredag, men -4 lar seg virkelig høre i en turnering der kun en håndfull spillere går under par.

 

- Det var en god dag, jeg ga meg selv mange sjanser og senket mange putter. Jeg føler jeg fikk mer ut av runden i dag så jeg er virkelig fornøyd. I morgen skal jeg prøve å spille ett slag av gangen, som forrige uke, og ikke bli opptatt av scoren. Jeg føler meg skikkelig bra og skal bare fortsette med det jeg gjør, sier Tonje til nettsiden letaccess.com.

 

Med -9 totalt har Tonje tre slags ledelse på nærmeste utfordrer, danske Daisy Nielsen. På tredjeplass finner vi franske Melodie Bourdy, søster av Gregory Bourdy som spiller på herrenes European Tour.

 

Tonje delte noen tanker etter runden på Facebook.

 

- Jernspillet har glimrende denne uken med 18 GIR (Greens In Regulation) i går og 15 GIR i dag. Jeg har også stor selvtillit på greenen og føler jeg kan senke hver eneste putt. Spent på morgendagen. Slår ut 10.30.

 

Også Rachel Raastad har vist god form i det siste. Åpningsrunden på -1 var veldig bra, det er ikke registrert mange runder under par i løpet av de to første dagene. I dag gikk det tyngre, med blant annen en dobbel bogey på et par 5 hull og for mange tapte slag. Med +7 i dag og +6 totalt falt hun til 26.plass. Med noen få spillere igjen på banen går cuten akkurat nå på +6. 

 

Veslemøy Heramb måtte nøye seg med to runder. To enslige birdies på 36 hull og litt for mange tapte slag ble til +15 og 50.plass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1.runde fredag

 

Tønsberg-jenta har virkelig prikket inn storformen på rett tidspunkt: Til tross for at hun bare spiller en halv sesong på årets LET Access Tour, har hun allerede blandet seg inn kampen om en Ladies European Tour-billett neste sesong. På seks turneringer står hun med topp-10-plasseringer i halvparten av dem, inkludert en seier.

 

Les også: – Dette kommer jeg til å leve lenge på 

 

Fredag tok hun enda et lite steg i riktig retning.

 

Etter første runde av Gretocel Amirandes Open på Kreta, leder hun med to slag. Daffinrud klinket til med en 66-runde (-5), hennes laveste score denne sesongen. Daffinrud signerte for seks birdies, bare en bogey og resten par.

 

– Jeg hadde en god følelse hele dagen, og gjorde det lett for meg selv. Jeg hadde 18 greentreff i dag, og hadde mange birdiesjanser hele veien. Jeg følte jeg la igjen en del muligheter der ute, men jeg kan ikke klage. Jeg spiller med mye selvtillit om dagen, og holder meg unna trøbbel med de lange køllene, forklarer Daffinrud til Norsk Golf.

 

Daffinrud sier The Crete Golf Club byr på mange birdiemuligheter, men scorene kan bli tilsvarende høye dersom man ikke har dagen fra tee.

 

– Banen ligger i en fjellside, med steinrøyser rett utenfor fairway. Det er mange blinde slag, og en veldig ondulert bane. Men banen er kort, og hvis du holder den i spill vil mulighetene være der hele tiden, forklarer Daffinrud.

 

For en uke siden fikk Daffinrud en gladmelding fra Ladies European Tour. Hun fikk en sponsorinvitasjon til Europatour-turneringen i Sør-Afrika 16. til 19. oktober, som hun takket ja til.

 

 
Daffinrud sa til Norsk Golf etter forrige helgs seier at hun prioriterer Ladies European Tour-debuten fremfor LET Access Tour-finalen, ettersom hun anså muligheten til å nå topp-5 på LET Access Tour sin pengeliste og direkte kvalifikasjon til Europa-touren som minimal.

 

Nå medgir hun at det fort kan bli endring i de planene. Daffinrud har klatret til 12. plass på pengelisten, og med seier søndag vil bare noen få euro skille henne fra den viktige 5. plassen.

 

 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

 

 

 

– Jeg hadde ikke drømt om topp-5 på en halv sesong. Hvis jeg ser at jeg har en reell mulighet etter søndag må jeg til England og spille LET Access-finalen. Det er litt for viktig til at jeg kan droppe det, sier hun til Norsk Golf.

 

Også Rachel Raastad biter godt fra seg på Kreta. Kjekstad-golferen åpnet med en under par, og deler 6. plassen fire slag bak Daffinrud. Raastad endte også på 6. plass forrige uke, hennes andre topp-10-plassering på årets LET Access Tour. Raastad la golfkøllene mer eller mindre på hylla da hun fullførte sin collegekarriere på Texas Christian University i 2012, men har nå tatt opp satsingen igjen. Årets høydepunkt kom under Ladies Norwegian Challenge på Losby, der hun kapret andreplassen alene.

 

 

Leaderboard 

 

LET Access Tour Order of Merit 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.