Suveren verdensener

SUVEREN: Lee Westwood var suverent best, og vant med åtte slag i Nedbank Golf Challenge. (Foto: Getty Images)

Verdenseneren Lee Westwood vant i ekte verdensener-stil i Sør-Afrika. 

For seks år siden ledet Westwood Nedbank Challenge før sisterunden. Den gangen gikk han på 80 slag i finalerunden, og endte på delt sjetteplass. Det skjedde ikke i år.

- Den gangen i 2004 var jeg ikke så trygg på meg selv. Nå er jeg tryggere på spillet mitt, og jeg får ikke panikk så lett. Jeg er dessuten tynnere nå, sa Westwood på pressekonferansen etter seieren. 

Seiersmarginen var på hele åtte slag, etter en sisterunde på 68. Og han innrømmer at det å være verdensener gir ekstra selvtillit. 

- Det gir meg enn massiv selvtillitsboost, jeg ankommer og vet at ingen er bedre enn meg. I hvert fall ikke på rankingen, og det hjelper, sier han. 

Sørafrikanske Tim Clark ble nummer to, ni under par, mens Retief Goosen sørget for nok en sørafrikansk mann på "pallen", med åtte under på tredjeplass. 

 

ANDRE OG TREDJE RUNDE: 

Verdenseneren Lee Westwood med solid ledelse i Sør-Afrika.

Westwood slo knockout på resten av feltet med sin andrerunde på 64 slag. Tredjerunden ble sju slag dårligere, men han leder likevel med fem slag før sisterunden.

Nærmeste utfordrer er hjemmefavoritt Tim Clark og briten Ross Fisher, som begge er åtte under. 

Padraig Harrington, som ledet etter første runde, er på delt femteplass, seks under par. 

 

FØRSTE RUNDE:

Padraig Harrington satte hjemmespillerne i Sør-Afrika på plass i Nedbank Golf Challenge.

Padraig Harrington klinte til med en åpningsrunde på seks under par på en spilldag som ble avbrutt av tordenvær. Han er ett slag foran Ryder Cup-kompis Ross Fisher, og ytterligere ett slag foran verdensener Lee Westwood.

Westy så like stabil og solid ut som vanlig, og han kunne enkelt ha senket score sin ytterligere. På ett av par fem-hullene ble det ikke mer enn par.

- Jeg var litt uheldig der, sa han etterpå. - Jeg slo det jeg trodde var en god drive, men ballen havnet i kanten av roughen. Hadde slaget vært to meter lenger til høyre, hadde jeg vært i perfekt posisjon.

Men han var likevel godt fornøyd.

- 68 er en god start, mente han.

46 år gamle Miguel Angel Jiménez er alene på fjerdeplass på tre under par. Justin Rose og Robert Allenby deler femteplassen på to under.

Blant hjemmespillerne er Ernie Els og Louis Oosthuizen best ut så langt. Begge er en under par.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.