Suverene Tom Watson

STILL GOING STRONG: Tom Watson gikk en imponerende 67-runde på Augusta National torsdag. Holder han koken hele veien til søndag? (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

60 år gamle Tom Watson fortsetter å bryte barrierer.

Nevn én idrett, som er så mettet av marginer som golf, der en 50- og en 60-åring kan inneha de to øverste plassene på resultatlisten etter første dag, i selskap med topptrente unggutter og vanvittige talenter.

Du kom ikke på noen du heller?

24 putter
Tom Watson fikk de fleste briter til å sette sconesen et sted langt nede i halsen i fjor sommer da han var en hårsbredd og et vindkast unna å vinne British Open. Det endte med at han tapte i omspill mot Stewart Cink, men likevel - at Tom Watson fortsatt har alt som skal til for å vinne en major igjen, beviste han på Turnberry i fjor sommer.

Men en gang til? På Augusta National?
Spørsmålet er i høyeste grad betimelig etter at veteranen åpnet Masters med en runde på 67 slag. En bogeyfri runde, til alt overmål, og med 24 putter totalt.
Skal det i det hele tatt være mulig?
67 slag er tangering av hans beste runde på den sagnomsuste banen. Og bare for å minne om det: Tom Watson vant Masters i 1977.
Jepp, du leste riktig. 1977.
Flere av dagens spillere var ikke engang født da.
Alder ingen hindring
Tom Watsons sønn bærer farens golfkøller denne uken.
- Før runden sa Michael til meg: "kom igjen, la oss gå og spille en god runde golf." Han la ikke til "for en gangs skyld", men jeg vet at det var det han tenkte, sa Watson til et lattermildt pressekorps etter sin fabelaktige åpningsrunde.
Og Watson ville gjerne bevise at han fortsatt kan, selv om han har misset cuten 11 av de 12 siste gangene han har deltatt i Masters.
- Alder betyr ingenting når du konkurrerer, mener han. Og han innrømmer at det meste gikk hans vei torsdag.
- Det er visse hull her hvor jeg ikke kan slå de rette slagene inn på greenen. Og de hadde satt flaggene så det skulle være mulig å få noen scorer i dag. Jeg tok fordel av det, sa han.
Tom Watson er ikke den eneste veteranen som imponerer. Fred Couples leder, mens Sandy Lyle (69) og Bernhard Langer (71) viste at de fortsatt, akkurat som Watson, har mange gode slag igjen i seg.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.