Suzann falt av i Southport

TIL ANGREP: Suzann Pettersen gjennomførte nok en gang en god major. (Foto: All Over Press)

Gikk for gull, fant rough på Royal Birkdale.

Suzann Pettersen samler ikke på andreplasser, dem har hun nok av i en sesong der spillet har vært imponerende godt, men seieren har sittet langt inne.
Utgangspunktet var vanskelig da Tutta gikk ut på sisterunden i Womens British Open søndag. Yani Tseng ledet suverent. Suzann Pettersen var åtte slag bak og måtte angripe.
På dager da alt går rett og i hullet, kunne det gått. Tseng havnet selv i problemer for første gang i turneringen. Men også Tutta fikk sine utfordringer.
La det være sagt: Royal Birkdale er ingen bane hvor du kommer enkelt ut av det etter et skjevt slag. Roughen spiser baller til frokost. Gapende bunkere gjør det samme til lunsj og middag.
I stedet for en runde langt ned på 60-tallet, som Suzann var avhengig av for å kunne vinne, endte dagen tre slag over par, nok til en 14. plass.

Fra lørdag: Det har vist seg vanskelig å vinne turneringer for Suzann Pettersen i år. Fortsatt venter den norske verdensstjernen på sin første seier, og det skjer nok ikke denne helgen heller.

Tutta leverte en runde under par, 71 slag, på tredjerunden av Womens British Open lørdag. Dermed ligger hun på femteplass før avslutningen søndag. Og avstanden opp til ledende Yani Tseng er nå åtte slag.

Nok en gang viser imidlertid Tutta hva som bor i henne. Det ble fem nye birdier på Royal Birkdale utenfor Southport lørdag. En dobbelbogey på hull 3 ødela noe av dagen.

Likevel har Suzann Pettersen all mulig grunn til å rette blikket oppover leaderboarden. Avstanden opp til Katherine Hull på andreplass er bare fire slag. 

Fra fredag: Suzann, som åpnet med en 73-runde, fulgte opp med sterke 68 fredag. Dermed gjorde hun et byks på resultatlisten, og er på en delt femteplass etter to dagers spill.

Avstanden opp til ledende Yani Tseng er fortsatt fem slag, i og med at Tseng også gikk fire under par fredag. Men det er bare ett slag opp til andreplassen.

For Marianne Skarpnord ble British Open en helsvart affære. Hun fulgte opp sin 83-runde torsdag med 81 slag fredag. Dermed endte hun helt sist.

Fra torsdag:
Torsdag gikk første runde av British Open av stabelen for de beste kvinnelige golfspillerne. Og den trange Royal Birkdale-banen ble en tøff test for jentene. Ikke minst for Marianne Skarpnord, som kan se langt etter å få spille i helgen etter sin katastrofale åpning på 83 slag.

Det er 11 over par, det. Skarpnord har bare to spillere bak seg på resultatlisten.

Langt bedre gikk det for Suzann Pettersen, som gikk på 73 slag torsdag. Det er fem slag bak teten, som etter dag en består av Yani Tseng og Katherine Hull. Verdensener Jiyai Shin er to slag bedre enn Tutta.

Ai Miyazato fikk også en tung start på turneringen med en +4-runde. Morgan Pressel, som nær vant Evian Masters sist helg, var ytterligere et slag etter.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.