Suzann jager mer suksess

JAGER OG JAGER: Hva kan Suzann Pettersen klare i Canada denne gangen? (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

Åtte topp fem-plasseringer på 13 turneringer. Kommer seieren nå, Suzann?

Suzann Pettersen har hatt en fantastisk sesong så langt. Uke inn og uke ut er hun med i toppen og kjemper om seieren, men det er stort sett bare førsteplassen hun ikke har fått med seg i år.

Hun var ikke like stabil og stødig på et like høyt nivå i fjor, men da verdens beste kvinnelige golfspillere tok turen til Canada, var det endelig Suzanns tur til å vinne.

Jobber på
Nå er hun tilbake i landet der hun tok fjorårets eneste seier.

- Det er alltid herlig å spille Canadian Open. Vi spiller på fantastiske baner, ikke alltid på samme baner, så det føles ikke akkurat som å komme tilbake og forsvare tittelen på den samme banen. Men det er en vanskelig bane, og det kommer til å bli en tøff test igjen denne uken.

Suzann har hatt et lass med andreplasser og topp ti-plasseringer i årets sesong. Åtte topp fem-plasseringer, blant annet, på 13 turneringer. Men altså ingen seier. Plager det henne?

- Alt jeg kan gjøre, er å fortsette å jobbe. Før eller senere får jeg sjansen. Jeg tror det skjer, og forhåpentligvis kan jeg gi meg selv en sjanse igjen denne uken. Jeg har spilt godt i hele år. På denne tiden av året handler det om å hvile litt mer enn å legge ned timesvis med arbeid, men jeg føler meg bra, og jeg er opprømt over å være her i Winnipeg.

Dybde i kvinnegolfen
Suzann får stadig vekk spørsmål om den forjettede førsteplassen på verdensrankingen, som forandrer seg nærmest fra uke til uke. Så langt har ikke Suzann vært helt på toppen.

- Alt vi prøver å gjøre, er å vinne turneringer. Hvis du gjør det, så vil resten ordne seg av seg selv. Jeg er glad for å være i den posisjonen jeg er i, sammen med fem-seks andre spillere, og konkurransen er knallhard. Du må spille solid uke inn, uke ut, og du kan egentlig ikke tillate deg noen sløve dager på golfbanen. Jeg synes det er en herlig konkurranse, og den viser bare dybden i kvinnegolfen akkurat nå.

Slik beskriver hun banen i Winnipeg.

Høy rough
- Ballen ruller i en evight på fairwayene. Greenene er ikke ondulerte, men de er vanskelige. Roughen er høy. Du bør få et godt lie for å flytte ballen mer enn 100 meter hvis du havner i roughen. Det gjelder å treffe mange fairwayer og midten av greenene.

Spennende blir det i hvert fall å se hva Suzann og Marianne Skarpnord kan klare denne gangen. Norskgolf.no kommer med oppdateringer etter hver runde gjennom helgen.

Kilde: lpga.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.