Suzann klar for Mojo 6

JAGER FET PREMIEPOTT: Suzann Pettersen er klar for å jage den heftige premiepotten i The Mojo 6, som begynner torsdag. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

De beste damene i verden møtes denne uken til Mojo 6. Men hva i hule himmel er Mojo 6 for noe?

Det har handlet mye om Tiger Woods og Masters den siste tiden. For kvinnenes del ble det noe stille etter Kraft Nabisco Championship, men nå forbereder de seg igjen til turneringsspill - denne gangen nyvinningen Mojo 6, som Jamaica er vertskap for.

The Mojo 6 er en helt ny turneringsform, der de beste kvinnene skal spille to dager med golf, og det blir mye mann-mot-mann - eller rettere sagt: kvinne-mot-kvinne.

Her er en rask guide til det nye turneringsformatet:
Hva er Mojo 6?
Mojo 6 er en ny turnering i LPGA-oppsettet. 16 spillere skal konkurrere over to dager, der de skal spille 30 kamper (ikke 30 kamper hver...) over seks hull, i et format som kalles Raceway Golf. Cinnamon Hill GC ved Rose Hall på Jamaica er vertskapsbane, og turneringen går av stabelen torsdag og fredag.
Hva er Raceway Golf?
Hvis de tradisjonelle 72 hullene er en maraton, er Raceway Golf en sprint. Kampene finner sted over de samme seks hullene, og hvert hull er verdt ett poeng. Deler spillerne hullet, får de et halvt poeng hver. Seier i hver kamp er også verdt ett poeng. Maksimalt kan en spiller altså få sju poeng per kamp.
Hvordan blir kampene satt opp?
På dag én spiller alle tre kamper hver. Før den første runden får de best seedede spillerne lov til å velge sin motstander. Etter runde én og to blir rankingene nullet ut, og basert på oppnådde resultater kan spillerne på nytt velge sine motstandere.
Litt gladiatorisk, med andre ord, og det åpner opp for en rekke psykologisk interessante perspektiver.
Hva skjer på dag to?
Etter at alle har spilt tre kamper på dag én, fortsetter de åtte beste spillerne til et utslagsformat, der nummer én møter nummer åtte, to møter sju, tre møter seks og så videre og så videre. Disse kampene blir spilt som rene matchspillkamper. Taper du den første kampen på dag to, er du ute.
Hvem deltar?
I tillegg til vår egen Suzann Pettersen, stiller følgende spillere til start:
Cristie Kerr, Morgan Pressel, Kristy McPherson, Brittany Lang, Christina Kim, Angela Stanford, Amanda Blumenherst, Brittany Lincicome og den spesielt inviterte Mariah Stackhouse. Alle disse er fra USA. Fra Europa kommer, i tillegg til Tutta: Anna Nordqvist og Sophie Gustafson. Koreanerne Song Hee Kim og Na Yeon Choi og taiwanske Yani Tseng kompletterer det sterke startfeltet på totalt 16 spillere.
Marianne Skarpnord var nær ved å få være med i turneringen. Fansen hadde anledning til å stemme fram en av spillerne, men den forjettede billetten gikk til spanske Beatriz Recari.
Suzann Pettersen har "invitert" Mariah Stackhouse (neppe søsteren til Sookie, for de som har sett på Tru Blood...) i sin førsterundekamp. Og bare så det er nevnt: det er én million dollar i premiepotten.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.