Suzann: - Må akseptere uflaks

SMIL OG LUTTER GLEDE: Suzann Pettersen gleder seg til 2010-sesongens siste turnering nærmest på hjemmebane. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Suzann Pettersen har seiersoppskriften i LPGA Tour Championship klar.

LPGA-touren kulminerer denne uken med årets siste turnering - LPGA Tour Championship. Og Suzann Pettersen har en stor fordel. Turneringen går nemlig av stabelen på Grand Cypress Golf Club i Orlando, like ved der Suzann Pettersen bor. Hun kjenner med andre ord banen godt.

Og det norske golfesset, som jager sin første seier for sesongen, har oppskriften klar for hvordan man skal vinne på banen.

- Dette er min bakgård. Jeg spiller og trener her ganske mye, men jeg vil si at denne banen forandrer seg ganske mye, særlig med tanke på speeden på greenene. Greenene er veldig, veldig vanskelige. Du slår inn på små områder, fordi greenene er så ondulerte. Én ting du må være villig til å akseptere denne uken, er uflaks på gode slag. Ut fra tee er det ganske rett fram, men det blir viktig å treffe fairwayene for å forme innspillene mot flaggene. Men den som vinner denne uken, er den spilleren som har færrest putter, sier Suzann.

Turneringen har en premiepott på 1,5 millioner dollar, og alle de beste er på plass. Vinneren stikker av med 225.000 dollar.

Cuten går etter både to og tre dagers spill. De 70 beste går videre til dag tre, mens bare de 30 beste får spille den avsluttende runden.

Og det er mye som står på spill. Verken pengelisten eller hvem som blir årets spiller, er avklart. Na Yeon Choi leder pengelisten med 34.790 dollars margin til Jiyay Shin. Choi ligger også best an i forhold til det mange spillere ser på som viktigst: gjennomsnittscore. Choi har 69,77. Nummer to på listen, Cristie Kerr, ligger hakk i hæl på 69,86.

Fem spillere har muligheten til å bli årets spiller. Yani Tseng leder med 188 poeng. Ni poeng bak følger Ai Miyazato, mens Choi, Kerr og Shin følger på plassene etter. Og det er veldig jevnt.

I tillegg vil den avsluttende turneringen avgjøre hvem som avslutter 2010-sesongen øverst på verdensrankingen. Siden Lorena Ochoa sluttet i mai, har topp-plassen byttet eier hele ni ganger. Jiyay Shin leder med Tutta like etter.

Anna Nordqvist er regjerende mester i turneringen som i fjor ble spilt i Texas.

Kilde: lpga.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.