Suzann Pro Challenge 2015 kan ha vært den siste

Suzann Pettersen Benjamin Ward

I følge Kapital spøker det for fortsettelsen til Suzann Pettersens stjernefest i Oslo. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kapital skriver denne uken at det spøker for Suzann Pettersen sin turnering, Suzann Pro Challenge i Oslo.

Den første utgaven av Suzann Pro Challenge gikk av stabelen på Oslo Golfklubb i 2012, der Tutta fikk besøk av de tidligere verdensenerne Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og Yani Tseng. De to neste årene fortsatte konseptet å bli utvidet, og i 2013 og 2014 har LPGA-profiler som Lexi Thompson, Beatriz Recari, Sandra Gal, Natalie Gulbis, Jessica Korda og Paula Creamer vært med på å kaste glans over turneringen. 

I høst ble Suzann Pro Challenge flyttet fra Bogstad til Aker Brygge, og golfprofilene ble byttet ut med kjente norske idrettsnavn, som konkurrerte i forskjellige golfrelaterte øvelser med en «urban» vri.

Suzann Pro Challenge har i løpet av fire år samlet inn over fire millioner kroner til Right to Play.

I etterkant av arrangementet på Aker Brygge har det svirret rykter om at det er knyttet stor usikkerhet til fremtiden til arrangementet.

De avtalene vi hadde gikk ut dette året, derfor må vi på mange måter starte fra scratch igjen

Axel Pettersen til Kapital

I torsdagens utgave av Kapital går Tuttas far - og styreleder i hennes selskap SP Management - Axel Pettersen, langt på vei i å antyde det samme:

– Vi får se hva vi gjør til neste år, det har vi ikke besluttet ennå. De avtalene vi hadde gikk ut dette året, derfor må vi på mange måter starte fra scratch igjen, sier Pettersen til Kapital.

Han sier det reduserte omfanget av årets Suzann Pro Challenge ikke var noe initiativtageren selv hadde planlagt:

– Nei, det har med situasjonen i markedet å gjøre. Det er ikke like lett å få sponsorer, samarbeidspartnere og privatpersoner til å være med på slike arrangementer som tidligere, sier Pettersen til Kapital.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.