Suzann ute av topp tre

I STØTET: Suzann Pettersen mangler bare bittelitt på å innta toppen av verdensrankingen. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

En ny topp fem-plassering hjalp ikke Suzann Pettersen på verdensrankingen. Tvert imot.

Suzann Pettersen har vært en av de mest stabile golfspillerne på kvinnesiden i år, med en rekke topp-plasseringer. Sist helg ble hun nummer fem i Evian Masters, og man skulle kanskje tro at det ville gjøre noe for verdensrankingen hennes - med tanke på alle de andre gode turneringene hun har levert.

Men isteden falt hun en plass.

Det gjorde hun fordi Jiyai Shin vant i Frankrike. Den sørkoreanske jenta klatret dermed tre plasser og rett til topps på rankingen, forbi Suzann, Ai Miyazato og Cristie Kerr.

Slik ser topp ti ut nå:

1. Jiyai Shin
2. Ai Miyazato
3. Cristie Kerr
4. Suzann Pettersen
5. Yani Tseng
6. Na Yeon Choi
7. Paula Creamer
8. Anna Nordqvist
9. Song-Hee Kim
10. Karrie Webb

Nå venter Women's British Open på Royal Birkdale, der det igjen kan bli store utskiftninger i toppen av rankingen. Det mener Cristie Kerr, som hadde topp-plasseringen i noen uker i juni for første gang i karrieren, bare er moro.

- Det gjør uken adskillig mer spennende. Hver uke teller, og du har en sjanse til å bli nummer én hver uke, så det kommer til å bli spennende resten av sesongen. Jeg har jobbet hele livet mitt for å bli nummer én, og nå er jeg i posisjon til å kunne klare det, sier hun til Associated Press.

Hun tror imidlertid ikke hun vil klatre til topps denne uken, selv om hun skulle vinne British Open.

- Jeg må nok vinne et par turneringer til. Jeg har hatt en god start på sesongen. Jeg må bare fortsette sånn.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.