Svanesang for Calcavecchia

EN LEGENDE TAKKER AV: Mark Calcavecchia spiller denne uken sin siste turnering som fulltidsmedlem av PGA-touren. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

En legende setter punktum på PGA-touren denne uken.

Memorial Tournament blir Mark Cacavecchias siste turnering som fulltidsmedlem av PGA-touren. Etter dette blir det Champions Tour for mannen som fyller 50 år den 12. juni. Men han er ikke mye sentimental av den grunn.

- Jeg burde holdt meg i bedre form. Jeg skulle ha vunnet flere turneringer. Jeg burde trent hardere. Det blir mange "jeg skulle ha", sa Calcavecchia tirsdag på spørsmål om han angret på noe.

- Heldig
- På den annen side: det har vært fantastisk. Jeg er utrolig heldig. Jeg tenker på alle de tingene jeg er blitt velsignet med. Det har vært fantastisk gøy.

I tillegg til å vinne turneringer over hele verden, har Calc - som han blir kalt av de fleste - også vunnet hjertene til mange fans. Han er kjent for sitt gode humør. Det er som regel en opplevelse å spille med ham. Det er blitt mye latter.

- Han er morsom, sier Jim Furyk. - Han har mye sarkasme. Han er veldig vel likt her ute. Jeg kommer til å savne ham.

Calcavecchia debuterer på Champions Tour senere i måneden. Og han gleder seg.

737 turneringer
- Det blir en bra fartsforandring. Nye baner, nye byer, nye hull å dumme seg ut på. Jeg er lei av å dumme meg ut på de samme hullene år ut, år inn.

Memorial blir Calcavecchias 737. turnering på PGA-touren. Han har vunnet 13 ganger og klart cuten 516 ganger. Han har spilt inn over 24 millioner dollar.

- Det har gått fort. Det virker ikke som jeg har spilt så altfor mye. Men jeg blir fortsatt opprømt når jeg våkner opp på torsdag morgen og gjør meg klar til å konkurrere, sier han.

Høydepunktet kom i 1989, da han slo Wayne Grady og Greg Norman i omspill og sikret seieren i British Open. Det ble hans eneste majorseier.

Dersom han skulle få magiske evner og gå hen og vinne Memorial denne uken, blir han bare den tredje spilleren i golfhistorien til å vinne over fire tiår. Fra før av har Raymond Floyd og Sam Snead klart det.

Kilde: Associated Press

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.