Svarer på Tuttas sidespark til norske herreproffer

Svarer på Tuttas sidespark til norske herreproffer

KRITISK: Suzann Pettersen er kritisk til norske herreproffer. Nå tar Joakim Mikkelsen Elias Bertheussen og Espen Kofstad i forsvar. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Suzann Pettersen sier norske herreproffer ikke trener hardt nok. «Pensjonerte» Joakim Mikkelsen sier til Norsk Golf at kritikken er meningsløs og urettferdig overfor spillerne som satser hardt.

Suzann Pettersen åpnet i januar dørene sine for Norges Golfforbunds satsingsgruppe «Team Norway» til sitt hjem i Orlando, Florida. I en drøy uke deltok Marita Engzelius, Caroline Martens, Espen Kofstad, Elias Bertheussen, Anders Engell, Joakim Mikkelsen på en felles treningssamling, der spillerne fikk et innblikk i Tuttas tettpakkede treningshverdag.

 

Etter samlingen la hun ikke skjul på at det var jentene som imponerte henne mest gjennom hele uken. I et intervju med Aftenposten i forkant av ukens Evian Championship i Frankrike, tar hun nå bladet fra munnen, og gir de norske herrene et spark i siden.

 

– I golf gjelder det å være innbitt. Du kan ikke gi deg selv om det går trått et par år. Det er nettopp det som er løsningen: ikke å gi seg. Reise deg om du får noen trøkker. Det tror jeg noen norske golfspillere glemmer. I denne sporten blir du god med alderen. Uten ståpåviljen ville jeg aldri vært der jeg er i dag, sier Tutta til Aftenposten.

 

På spørsmål om det er forskjell på norske jenter og gutter, svarer hun:

 

– Ja, jeg var på samling i januar. Ståpåviljen til jentene kunne du løpt rundt gutta med. Gutta tar ting for gitt, og hvis de ikke får resultater med en gang så gidder de ikke mer. I min verden er en slik holdning ikke-eksisterende. Uten hardt arbeid hjelper det ikke med talent.

 

Les også: Joakim Mikkelsen: Derfor legger jeg opp 

 

Joakim Mikkelsen, som la opp som proffspiller for en måned siden, var en av spillerne som var med på treningssamlingen i Orlando. Vi spør han om han føler seg truffet av Tuttas kritikk.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

UENIG: Joakim Mikkelsen sier Tuttas kritikk er urettferdig overfor Elias Bertheussen og Espen Kofstad. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

 

 

Til Norsk Golf svarer han:

 

 Nå har jeg gitt meg, så for meg har det i grunn ingenting å si, men dette er ikke bra publisitet for de gutta som fortsatt holder på. Jeg sliter litt med å forstå hva hun ønsker å oppnå med det. Jeg synes spillere som Elias Bertheussen og Espen Kofstad fortjener å bli tatt i forsvar. De har jobbet steinhardt for å komme dit de er.

 

– Jeg synes det er merkelig og unødvendig av henne å fremstille ting som om hun er den eneste golfspilleren i Norge som har jobbet hardt, og at gutta gjør alt feil, sier Mikkelsen.

 

Han peker på at man skal være forsiktig med å trekke for mange likheter mellom dame- og herregolf.

 

– Damegolf og herregolf er to vidt forskjellige ting, med store forskjeller i både topp- og bredde. At det er vanskeligere å slå gjennom blant gutta er bare et faktum, og selv om hun har hatt skadeproblemer, har hun fremdeles vært verdensstjerne blant damene i lang tid med den økonomien som kommer med det. Det er lettere å tåle «knockouts» når du soper inn dollar likevel. Man kan ikke sammenligne hennes livssituasjon i en alder av 25, med norske herrespillere på lavere nivåer i samme aldersgruppe. At det er store forskjeller i støtten fra forbundet poengterte jeg også for noen uker siden.

 

– Vi har som kjent ingen norsk herrespiller i verdenstoppen, men det er kanskje greit å huske på at dette er en helt annen arena enn damegolfen.

 

– I et blogginnlegg på norskgolf.no i vinter uttrykte du uenighet i det store fokuset på fysisk trening under samlingen i Orlando. Hvorfor?

 

– Jeg var med på samlingen i januar som hun refererer til, og der var noen av oss uenige i det enorme fokuset på fysisk trening. Blant annet avbrøt noen av damene en runde på Bay Hill den ene dagen til fordel for en ekstra løpeøkt, mens vi gutta ville spille ferdig. Om dette er dårlig "ståpåvilje" for en golfspiller så tror jeg de fleste gutta sover godt med et slikt stempel.

 

– Med min naturlige kroppsbygning måtte jeg jobbe enormt hardt fysisk for å komme til det nivået jeg faktisk nådde, og har aldri vært skadet. All honnør til Tutta for alt det hun har oppnådd som kvinnespiller - senest i fjor tok jeg henne i forsvar mot Esten O. Sæthers latterlige utspill - men det bildet hun nå prøver å danne av herrespillerne med slike sleivspark er rett og slett feil.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.