Svensk suksess - igjen

I KNALLFORM: Anna Nordqvist har etablert seg i verdenstoppen de siste ukene. (Foto: Kevin C. Cox, Getty Images)

I en turnering blottet for norsk dominans, er det godt vi kan stole på svenskene.

Anna Nordqvist og Sophie Gustafson sikret Sverige sin første seier noen gang i Comunitat Valenciana European Nations Cup i helgen. De svenske jentene slo Australia (Karrie Webb og Karen Lunn) på det tredje omspillshullet søndag.

Webb og Lunn hadde satt standarden på søndag med en 66-runde, men Nordqvist - som også gikk til topps i The Mojo 6 nylig - viste hvilken fantastisk form hun er i ved å senke en eagleputt på det siste hullet. Det sikret omspillet, og til slutt også - seieren.

- Det var veldig spennende. Anna er en av de beste putterne i verden, så jeg visste at hvis jeg bare fikk ballen opp på greenen, så ville vi ha en god sjanse, sa Gustafson etterpå.

Italienske Veronica Zorzi og Giulia Sergas endte på tredjeplass, med danske Iben Tinning og Lisa Holm Sorensen på plassen etter.

Norge var også representert i turneringen ved Cecilie Lundgreen og Caroline Martens, men det ble ingen god turnering for de norske jentene. De delte sisteplassen med Irland.

Turneringen ble spilt i Alicante.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.